Kuva: Shutterstock

Foreca: Rankkasateet ja ukkoset iskevät jälleen - jopa rakeet mahdollisia

30.08.2023 12:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Sateet ovat jo aiheuttaneet tulvia.

Rankkasateet jatkuvat tänään keskiviikkona. Sateet voivat tänään tuoda mukanaan myös ukkosia ja jopa raekuurot ovat mahdollisia.

- Ukkoskuurojen yhteyteen voi liittyä rankkoja sateita, rakeita ja voimakkaita puuskia. Tällä viikolla matalapaineet kuljettavat Suomeen jatkuvalla syötöllä sateita, joiden väliin mahtuu kuitenkin myös poutaisia hetkiä. Sateet pitävät päivälämpötilat maltillisina, mutta sopivasti pilvipeitteen rakoillessa saattaa etenkin torstaina olla itään tarjolla lämpöä. Sateiden jälkeen voi öisin muodostua sumua, ennustaa Forecan meteorologi Sara Salonen.

Jo maanantain aikana sademäärät aiheuttivat paikoin tulvia, mutta tämän päivän aikana on Forecan mukaan tulossa vielä laajoilla alueilla jopa 5-15 millimetriä. Ukkosalueilla sademäärä voi kertyä vieläkin korkeammaksi. 

Sateita tulee jonkin verran vielä loppuviikkoakin kohden, vaikka pahimmat ukkospilvet ja rankkasateet väistyvätkin.

- Matalapaineen jälkipuolella on joitain sateita vielä liikkeellä monin paikoin. Etenkin itärajan tuntumassa voi kehittyä ukkosia. Iltaa kohti etelään leviää jo seuraavia sateita. Kapeahko sadealue siirtyy lauantain vastaiseksi yöksi maan keskiosaan, Salonen jatkaa. 

Lue myös: Forecan ennusteessa syksy kolkuttelee jo ovella - oliko kesän lämpö nyt tässä?

Lähde: Foreca

Kilpailut

Uusimmat