Kuva: Toni Lund

Vanhentuneet kondomit saivat Tonin käsissä uuden käyttötarkoituksen: "Kyllä tälle on naurettu"

04.01.2024 20:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Toni Lund päätti hyödyntää lähes 20 vuotta sitten vanhentuneita kondomeita jäälyhtyjen teossa.

Jäälyhdyt ovat tuttuja varmasti jokaiselle. Etenkin jouluna ja uutenavuotena moni kyhää niitä koti- tai mökkipihaa koristamaan. Useimmiten jäälyhdyt tehdään laittamalla vettä sankoon, mutta Toni Lund päätti kokeilla hommaa ihan uudenlaisella twistillä ja taikoi kotipihaan jäälyhtyjä kondomien avulla.

Lundin mukaan idea syntyi isän kanssa käydyn keskustelun jälkeen. 

- Isä soitti uutenavuotena ja kertoi, että hän koittaa tehdä ilmapalloista jäälyhtyjä. Harmittelin sitten ääneen, että meillä ei taida ilmapalloja olla. Lääkelaatikosta löytyi kuitenkin noin 20 vuotta vanhoja kondomeita, joten päätin kokeilla niitä. Ensimmäisen täytin liian täyteen ja se räpsähti rikki, mutta loput viisi onnistui, Bauer Medialla äänituottajana työskentelevä Lund kertoo Voicelle

Käytännössä siis Lund laittoi lavuaariin taikinakulhon ja täytti sitten kondomit sen sisällä suhteellisen täyteen. 

- Taikinakulhoa käytin apuna sen takia, että jäälyhtyyn saa sen avulla tasaisen pohjan. Veikaan, että kyllä sinne kondomiin se 2,5-3 litraa menee vettä, Lund sanoo.

Lopputulos on poikinut runsaasti palautetta, ja etenkin nauruja on saatu lähipiirissä aikaan. 

- Kyllä tälle on naurettu, ja samalla myös ihasteltu, että miten hienoja lyhtyjä tällä menetelmällä saa. Olen toki miettinyt myös sitä, että saisikohan lyhtyihin juomukondomeilla vielä koristeellisemman pinnan?

Erikoiskokeilu on saanut Lundin innostumaan siinä määrin, että hän on jo pohdiskellut muitakin keinoja jäälyhtyjen tekemiseen. 

- Jatkossakin tulen varmasti tekemään näitä ja tietenkin myös niitä perinteisiä ämpärilyhtyjä, mutta kyllä tässä kovasti tulee mietittyä, että mitä kaikkea sitä voisi vielä kokeillakaan. Nyt kun kelitkin ovat oikein otolliset. 

Kuvan ja videon lopullisista tuotoksista pääset katsomaan alta. 

(kuva: Toni Lund)

Lue myös: Kiti Kokkosen tekemät jäälyhdyt ovat vertaansa vailla: "Apua, miten kauniita"

Kilpailut

Uusimmat