Äiti, samaistutko netissä leviävään kirjoitukseen? "Tyttäreni, saat olla juuri sitä, mitä haluat"

25.05.2015 18:15 - Rea Tallgren

Näyttelijä Lena Headey on kirjoittanut tekstin, johon toivottavasti mahdollisimman moni vanhempi voi samaistua.

Game of Thrones -sarjastakin tuttu Lena Headey odottaa toista lastaan. Headey tietää saavansa tytön, mutta nyt nainen on kirjoittanut kauniisti siitä, miten lapsen sukupuoli on ainoa asia, jonka hän tulevasta lapsestaan tietää etukäteen - ja hyvä niin.

"Tyttärelläni tulee olemaan vapaus valita. Hän saa tanssia, laulaa, opiskella mitä haluaa, mennä naimisiin jos haluaa - kenen kanssa haluaa, tai pysyä sinkkuna. Hän saa rakastua naiseen, jos haluaa.

Hän saa pukeutua miten haluaa, hän saa käyttää huulipunaa ja lukea kirjoja, jotka saavat hänet miettimään maailmaa uudesta näkökulmasta.

Häntä tullaan rakastamaan, suojelemaan, kunnioittamaan ja juhlimaan.

Kaikkien näiden asioiden pitäisi olla, ja ne tulevat olemaan, perusihmisoikeuksia. Minun nöyrä toiveeni on, että annatte sen, minkä pystytte. Ja ehkä jonain päivänä, me voimme nähdä maailmassa sen muutoksen, jonka haluamme."

Headey viittaa kirjoituksellaan moniin sellaisiin asioihin, jotka eivät aiemmin ole olleet itsestäänselviä varsinkaan naisille. Kirjoituksensa Headey julkaisi Plan-järjestön sivuilla. Plan on yksi maailman suurimmista ja vanhimmista lastenoikeusjärjestöistä.

Lue myös: Äitiys on ihanaa: Kuvat vastasyntyneistä vauvoista ja tuoreista äideistä ovat upeaa katsottavaa

Lähde: Plan

Kilpailut

Uusimmat