Bakteerikammoiset suomalaiset paljastavat tapansa: "En voi koskea rahaan paljain käsin"

30.06.2015 21:15 - Mika Parikka

Bakteerikammoisilla on monia tapoja, joita muut eivät välttämättä huomaa. Monen sellaisen, jolla kammoa ei ole, voi olla vaikea ymmärtää seuraavia tapoja, mutta joillekin ne ovat arkipäivää.

Bakteeripelosta, eli mysofobiasta, kärsii yllättävän moni suomalainen. Se voi ilmetä monin eri tavoin. Käsien jatkuva peseminen on varsin yleistä mysofoobikoille, mutta kammo liittyy monesti myös ruokaan.

"Joskus mietin, miten kumppanini jaksaa tapojani"

Suomalaiset paljastivat Voicelle asioita, jotka ovat bakteerikammoisille arkipäivää, mutta muille ne saattavat tuntua erikoisilta.

- Jos olen kaupungilla ja ostan karkkia, en pysty ottamaan sormilla karkkia pussista, ellen pääse pesemään käsiä. Joudun hivuttamaan karkkia pussin reunaa pitkin ja haukkaamaan sen suoraan pussinsuusta.

- Jos minulla on esimerkiksi jogurtti tai maito vaikkapa tunnin ajan laukussa, en pysty enää syömään tai juomaan sitä, sillä se on mielestäni pilalla.

- Ostin Espanjassa maitoa ja pudotin tölkin vahingossa ruohikolle. Tölkki ei edes mennyt rikki, mutta jouduin silti heittämään sen roskiin. En voinut kuvitellakaan laittavani sitä enää jääkaappiini, sillä se oli ollut muutaman sekunnin maassa.

- Olin menossa hotellin aamiaiselle ja pesin huoneessani kädet. Jouduin käyttämän hissiä, joten otin mukaan vessapaperia, jonka avulla pystyin painamaan hissin nappuloita ja avaamaan ovia.

- En voi purkaa kauppakasseja pöydälle kotona, sillä pöydällä voi olla paljon bakteereja.

- Pesen kädet aina, kun käyn vaikkapa vain parvekkeella ja tulen takaisin sisään.

- En voi koskea rahaan. Kaupassa avaan lompakon, jotta kassatyöntekijä voi ottaa rahat lompakostani. En ole koskaan raivostunut kihlatulleni niin paljon kuin silloin, kun hän laski rahoja sängyssämme. Lakanat lensivät suoraan pesukoneeseen, vaikka niihin koski vain muutama kolikko.

- Kysyn kumppaniltani joka kerta hänen tullessaan vessasta, onko hän varmasti muistanut pestä kädet. Mietin toisinaan, miten hänellä kestää pinna.


Lue myös: Tyynysi on täynnä ihosoluja ja ulostetta - katso, kuinka usein kodin tavarat pitäisi oikeasti pestä

Kilpailut

Uusimmat