Kuva: Fotolia

Ylistetty suklaaherkku syntyy helposti mikrossa - niin hyvää, että "saa itkemään"

01.06.2017 12:45 - Karoliina Kotala

Jos makeanhammasta kolottaa, mutta monimutkaiset leivonnaiset eivät houkuttele, kannattaa testiin laittaa ylistetty suklaaherkku.

Australiaisbloggaaja Marie Phitidis on tunnettu maistuvista ja kekseliäistä jälkiruokaideoistaan, jotka keräävät kiitosta maailmalla. Yksi naisen keksinnöistä on kuitenkin noussut maailman tietoisuuteen helppoutensa ja maukkautensa vuoksi.

Kyseessä on mousse, johon tarvitaan vain kolmea raaka-ainetta ja joka on mahdollista valmistaa joko uunissa tai mikrossa. Resepti taivaalliseen mousseen löytyy alta.

Toblerone-mousse

Vaihe 1:

400 g Tobleronea (ei sovellu manteliallergikolle)

Reilu 4,5 dl kermaa

210 g vaahtokarkkeja (mieluiten valkoisia)

Vaihe 2:

Reilu 4,5 dl kermaa vatkattuna vaahdoksi

250 g Tobleronea murustettuna paloiksi

1. Pilko 400 grammaa Tobleronea paloiksi ja laita mikronkestävään astiaan.

2. Lisää joukkoon kermat ja vaahtokarkit.

3. Laita astia mikroon ja lämmitä korkeilla tehoilla kolmen minuutin ajan. On kuitenkin tärkeää, että 30 sekunnin välein sekoitat seosta huolellisesti, jotta se ei pala. Mikrosta riippuen sopiva aika voi vaihdella, mutta tarkoitus on, että ainekset sulavat mikrossa tai uunissa tasaiseksi massaksi.

4. Ota astia pois mikrosta ja sekoita seos vispilällä tasaiseksi. Jätä astia sivuun jäähtymään.

5. Vatkaa toinen satsi kermaa kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella tai käsin. Pilko myös toinen setti Tobleronea pieniksi paloiksi.

6. Lisää kermavaahto jäähtyneen moussen joukkoon ja kääntele ensin lastalla varovasti aineksia sekaisin keskenään. Sekoita vielä lopuksi tasaiseksi vispilällä, jotta esimerkiksi kermavaahdosta ei jää kokkareita. Huomioi kuitenkin, että Tobleronen nougatpalasten kuuluu tuntua moussessa eikä moussen siis tarvitse olla silkinsileää.

7. Jaa mousse annosteluastioihin ja laita jääkaappiin tekeytymään 45 minuutiksi. Lisää sitten päälle runsaasti Toblerone-palasia ja laita astiat uudestaan jääkaappiin ainakin kahdeksaksi tunniksi. Voit myös pitää moussea jääkaapissa yön yli ennen tarjoilua.

Vinkki! Voit tarjoilla moussen esimerkiksi kauniista kahvikupeista.

Marien reseptit ovat suosittuja myös siksi, että nainen haluaa niiden olevan paitsi edukkaita, niin myös helppoja niillekin, joilta ei kokkaustaitoja juuri löydy. Suklaisen moussensa nimeen bloggaaja vannoo niinkin vahvasti, että vakuuttaa sen saavan maistajansa itkemään.

”Kokeilkaa reseptiä ja kirjoittakaa, kuinka paljon vieraanne itkivät ilosta. Vähän, hallitsemattomasti vai jotain siltä väliltä. Voin kuitenkin vakuuttaa, että he tulevat itkemään nautinnosta maistettuaan herkkua", Marie kirjoittaa blogissaan.

Lisää Emilyn reseptejä löydät täältä.

Lue myös: Superniksi: Näin jäähdytät pullon kuin pullon kylmäksi kolmessa minuutissa!

Lähde: The Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat