Makeanhimon voi taltuttaa myös terveellisin keinoin. Jos kaipaat uusia ideoita leivontaan, kannattaa kokeilla herkullisia kurpitsa-suklaa -muffineja, jotka käyvät vaikka kuitupitoiseksi välipalaksi.
Ainesosat:
3,5 dl täysjyvävehnäjauhoja
3,5 dl kaurahiutaleita
2 dl ruskeaa sokeria
½ tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
½ tl jauhettua inkivääriä
½ tl muskottipähkinää
3,5 dl kurpitsasosetta
3 rkl rypsiöljyä
0,5 dl rasvatonta maitoa
1 kananmuna
1 kananmunan valkuainen
1 dl suklaarouhetta (vaihtoehtoinen)
1 dl pähkinärouhetta (vaihtoehtoinen)
Valmistaminen:
1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja valmistele pellille muffinivuokia.
2. Sekoita kaikki kuivat aineet ja mausteet keskenään kulhoon.
3. Sekoita kurpitsa, öljy, maito ja kananmunat keskenään. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaisesti. Lisää halutessasi suklaa- ja pähkinärouhe joukkoon.
4. Kaada taikina vuokiin ja paista 200 asteessa 15-18 minuuttia.
Lue myös: 10 kekseliästä leipomisniksiä, joihin rakastut – katso video
Lähde: Pop Sugar