Yleisin virhe koiran kouluttamisessa - sorrutko sinä tähän?

26.08.2015 09:45 - Eeva Rajala

Koiraa ei välttämä kannata heti alkaa kouluttaa aktiivisesti.

Koiraa voidaan kouluttaa liikaa. Suomessa vieraillut maailmankuulu koirakouluttaja Victoria Stilwell kertoo, ettei ihmiset välttämättä kiinnitä huomiota siihen, millainen perusta koiralle ja sen käytökselle tulee.

- Perusta eli suhde koiraan pitää rakentaa ensin. Uskon, että ihmiset hankkivat koiran ja sitten keskitytään nopeasti vain kouluttamiseen: istu, makaa, tänne! Tärkeintä on rakentaa suhde koiraan ennen mitään muuta, Stilwell kertoo Voicelle. 

Suhde rakentuu Stilwellin mukaan yksinkertaisesti leikkimällä koiran kanssa, tarjoamalla tälle laadukasta ravintoa ja käymällä vaikka kävelyllä koiran kanssa.

- Tämän jälkeen koiralle voi alkaa opettaa erilaisia asioita. Ihmiset etenevät kouluttamisessa liian nopeasti, Stilwell jatkaa.

Koulutatko omaa koiraasi liikaa?

Stilwellin mukaan koiran liika kouluttaminen paljastuu nopeasti. Jos koiraa käsketään jatkuvasti esimerkiksi istumaan tai makaamaan, on se todennäköisesti liikaa.

- Tai jos koiraa vie koirakouluun, joka kestää tunnin ja siellä käsketään koiraa vain istumaan, istumaan ja istumaan. Se ei ole hauskaa tekemistä. Pitää muistaa, että koira oppii 24 tuntia vuorokaudessa. Ei vain silloin, kun sitä kouluttaa, nainen huomauttaa. 

Koiran ei tarvitse istua tuhatta kertaa päivässä, jotta heistä tulisi menestystarinoita. Koira oppii kaikesta, mitä omistaja tekee: miten puhuu, miten liikkuu tai miten keskustelee perheen kanssa.


Lue myös: Suunnitteletko koiran hankintaa? Maailmankuulu koirakouluttaja kertoo vinkit

Kilpailut

Uusimmat