Vaihtelua aamupalaan - jääkaappijämistä koottava herkku on proteiinipaukku

03.09.2015 09:30 - Pauliina Jokinen

Klassinen herkku muuttaa arkiaamun astetta paremmaksi.

Fittata, uunissa valmistettava kananmunaruoka, on ideaaliruokaa: siihen voi piilottaa jääkaapista löytyvät jämäjuustot, -leikkeleet ja -kasvikset.

Parhaimmillaan ruoka on heti uunista ottamisen jälkeen, mutta maistuu hyvältä myös myöhemmin. Ovelimmat voivat valmistaa frittatan iltapalaksi ja nauttia loput aamulla tai pakata mukaan lounaaksi.

Ohje:

1. Paista valurautapannulla (tai muulla uunin kestävällä pannulla) kaapista löytyviä kasviksia, esimerkiksi sipulia, valkosipulia tai paprikaa. Heitä sekaan edellisenä päivänä valmistettuja lihapullia tai keittokinkkua. Kaikki jämät kelpaavat!

2. Sekoita kulhossa kananmunia (perinteisesti frittata valmistetaan 12 munasta), lisää joukkoon suolaa ja pippuria sekä kolme ruokalusikallista vettä sekä kolme ruokalusikallista maitoa tai kermaa. Paras sekoitussuhde on puolet vettä ja puolet muuta nestettä. Lisää myös raastettu juusto seokseen.

3. Kaada muna-maito-mausteseos paistettujen kasvisten päälle. Anna seoksen hyytyä keskilämpimällä pannulla muutaman minuutin ajan. Kun osa seoksesta on hyytynyt, siirrä pannu uuniin ja paista munakasta 200-asteisessa uunissa, kunnes pintakin on hyytynyt.

Vinkki: Voit käyttää seokseen kaapista löytyviä maitotuotteita: maitoa, maustamatonta jugurttia tai ranskankermaa. Bon appetit -sivusto suosittelee käyttämään aavistuksen rasvaisempia tuotteita täysin ravattomien maitotuotteiden sijaan.

Pannun koko kannattaa mitoittaa käytettyjen munien määrän mukaan: 12 munan fittata kannattaa valmistaa halkaisijaltaan n. 25 senttimetriä olevalla pannulla.


Lue myös: Haluatko hoikistua? Oikeanlaisella aamiaisella onnistut

Lähde: About Health

Kilpailut

Uusimmat