Sipsit, kananmunat ja 5 muuta ruokaa, joita et ole välttämättä hoksannut pakastaa

06.09.2015 16:15 - Senja Rapila

Ruuan varastoon ostaminen on aina hyvä idea, kunnes jääkaappi täyttyy pilaantuneista elintarvikkeista. Yllättävän monia ruokia voi kuitenkin pakastaa, vaikka se ei ehkä tulisi ensimmäisenä mieleen. 

Ystävät ovat käyneet syömässä ja vietitte ihanan ja iloisen illan herkutellen. Vaikka kaikki tekivät parhaansa, jäi ruokaa yli, etkä sinäkään sitä kaikkea jaksa itsekään syödä. Ruualle voi kuitenkin olla toinenkin osoite kuin biojäteroskis. Esimerkiksi alla olevia ruokia voi huoletta pakastaa: 

1. Juusto

Mikäli juhlatilaisuudesta jää yli kalliimpaa juustoa, nostamalla sen ensin huoneenlämpöön ja sen jälkeen pakastimeen, saat sen säilymään huomattavasti pidempään kuin mitä se säilyisi jääkaapissa.

2. Keitetty pasta

Keitä pasta oliiviöljyn kanssa ja jaa se annospusseihin. Tyhjennä pusseista ylimääräinen ilma pois ja sulje pussi ilmatiiviiksi. Keitetty pasta säilyy pakastimessa noin kaksi viikkoa. Kun haluat sulattaa pastan, laita pussi lämpimään veteen tai sulata jääkaapissa yön yli.

3. Jauhot

Mikäli haluat pakastaa jauhoja, laita ne tuplapakattuun pussiin välttääksesi nesteen pääsemisen jauhoihin. Pakastamalla jauhoja sinun ei tarvitse pelätä esimerkiksi jauhomatoja.

4. Perunamuusi

Mikäli sinulla ei ole aina aikaa tehdä itse perunoista muusia ja kaupan perunamuusi ei vaikuta hyvältä vaihtoehdolta, pakastamalla perunamuusia saat kätevästi itse tehtyä perunamuusia muun ruuan lisukkeeksi. Tee muusi valmiiksi vapaapäivänäsi ja annostele itse tehty perunamuusi annospusseihin. Paina tämän jälkeen ilma pusseista pois. Näin saat perunamuusin säilymään pakastimessa noin kaksi kuukautta.

5. Sipsit

Voit heittää avatun sipsipussin huoletta pakastimeen muutamaksi kuukaudeksi, jotta sipsit pysyvät rapeina.

6. Kananmunat

Välttääksesi kananmunien pilaantumista, voit säilöä ne helposti pakastepussiin tai jääpalamuottiin - jopa vuodeksi. Halutessasi käyttää pakastettuja kanamunia, nosta ne sulamaan käyttöä edellisenä iltana jääkaappiin.

7. Yrtit

Kesä on täydellistä aikaa kerätä pakkaseen erilaisia yrttejä (kerroimme aiemmin millaisia villiyrttejä voit kerätä luonnosta). Myös ostaessasi jotain tiettyä reseptiä varten yrttejä, niitä saattaa jäädä yli. Pakastaminen on helppo tapa saada tuoreet yrtit säilymään.

Lue myös: Perusta oma yrttitarha: Lue helpot kasvatusohjeet

Lähde: PureWow

Kilpailut

Uusimmat