Tekeekö mielesi kevyttä ja edullista lohtuherkkua? Klassinen omenahyve vie kielen mennessään
Tekeekö mielesi herkullista välipalaa tai jälkiruokaa? Jotakin tuttua ja turvallista, jonka valmistaminen ei vaadi suuria ponnistuksia?
Klassinen omenahyve on helppo valmistaa kaapista löytyvistä raaka-aineista ja omenainen herkku istuu täydellisesti syyskuun makumaailmaan.
Keikessa yksinkertaisuudessaan omenahyve valmistuu näin:
4 hapanta omenaa
2 dl kaurahiutaleita
2 rkl sokeria
2-3 rkl voita tai margariinia
1-2 tl kanelia
Pilko omenat ja laita ne uunin kestävään astiaan. Sulata muutama ruokalusikallinen voita mikrossa. Sekoita sulan voin joukkoon sen verran kaurahiutaleita, että seos on sopivan kuivaa. Lisää samalla sokeria muutama ruokalusikallinen sekä hiukan kanelia. Lisää kaura-voi-seos omenien päälle ja paista hyvettä uunissa 225 asteessa, kunnes kaura on kauniin rusehtavaa.
Anna hyveen vetäytyä hetki ja nauti vaniljajäätelön, -kastikkeen tai maustamattoman jugurtin kanssa.
Lue myös: Hämmentävä kikka parantaa useiden hedelmien makua – uskaltaisitko kokeilla?