Kuvioi kahvikuppisi kynsilakalla - helppo ohje takaa kauniin lopputuloksen

19.09.2015 11:15 - Eeva Rajala

Kynsilakalla värjätyt kahvikupit, kynttilät tai koristelautaset ovat oiva ja halpa lahja esimerkiksi tupareihin tai synttärijuhliin.

Kynsilakalla ei aina tarvitse lakata pelkkiä kynsiä. Sillä saa aikaan huikeita kuvioita kahvikupin kylkeen. Muista kuitenkin, ettei yhdestäkään kupista tulee samanlaista.

Tarvitset:

Lämmintä vettä
Haluamasi väristä kynsilakkaa

Tee näin:

Kaada lämmintä vettä tarpeeksi suureen astiaan niin, että voit kastaa sinne kahvikupin sivut. Astiana kannattaa käyttää jotain sellaista, mikä saa värjäytyä, sillä kynsilakasta jää jäämiä astian reunoille.

Lisää tämän jälkeen haluamasi väristä kynsilakkaa tippoina veteen niin, että lakkatipat hajoavat veden pinnalla. Voit käyttää esimerkiksi hammastikkua tai vastaavaa levittämään lakkaa veden pinnalla haluamaasi kuvioon.

Seuraavaksi kasta kahvikuppi veteen varovasti, ja huomaat miten lakka jää kiinni kupin reunoihin. Pidä kuppi vedessä muutaman sekunnin ajan ja nosta varovasti ylös. Ennen ylös ottamista veden pinnalta voi kerätä esimerkiksi hammastikulla ylijäämän kynsilakan pois, ettei se suttaa kuppia sitä ylös nostettaessa.

Anna kahvikupin kuivua noin tunnin ajan ennen käyttöönottoa.

Samalla tekniikalla voit värjätä lähes mitä tahansa, esimerkiksi maljakon pohjia, koristelautasia tai kynttilöitä. Voit myös värjätä esimerkiksi kahvikuppeja monilla eri kynsilakan värillä. Muista kuitenkin antaa lakan kuivua ainakin viisi minuuttia jokaisen värin jälkeen.

Katso vielä ohjeet alla olevasta videosta:

Kilpailut

Uusimmat