Brunssit ovat oiva tapa kerätä perheenjäsenet tai ystävät yhteen viikonloppuna. Ruoastakaan ei tule stressiä, kun kaikki osanottajat tuovat jotakin mukanaan nyyttärihengessä.
Vaihtelua perinteisille leiville ja suolaisille piirakoille saat salaattijuustomuffineista, jotka on kätevä valmistaa silikonivuoissa. Suolaiset muffinit ovat muutaman suupalan kokoisia ja herkullisimmillaan vielä hiukan lämpiminä.
Jotta valmistaminen ei kävisi viikonloppuaamuna ylivoimaiseksi, voit sekoittaa kuivat aineet yhteen jo edellisenä iltana ja lisätä kosteat aineet taikinaan aamulla. Sitten vain pikainen sekoitus ja muffinit uuniin! Mikäli osallistut brunssille vieraana, pakkaa tarjoiltavat tiiviisiin rasioihin ja kuljeta herkut keittiöliinaan käärittynä, jotta lämpö säilyy tarjoiluun saakka.
Tarjoile lämpimänä voin kanssa, lisukkeena salaatin tai keiton kanssa, lapsen eväänä tai suupalan kokoisena juhlatarjottavana.
Brunssin lämmin herkku valmistuu seuraavista raaka-aineista:
Kuivat ainekset:
100 g vehnäjauhoja
20 g polentasuurimoita
1 tl leivinjauhetta
ripaus merisuolaa
50 g Apetina® Classic salaattijuustokuutioita
50 g aurinkokuivattuja tomaatteja valutettuna ja hienonnettuna
kourallinen baby-pinaattia hienonnettuna
ripaus oreganoa
1 kevätsipulin
0,25 mietoa punaista chiliä – siemenet poistettuna ja hienonnettuna
chilirouhetta – valinnainen
Kosteat ainekset:
125 ml kevytmaitoa
2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
1 keskikokoinen kananmuna
1. Lämmitä uuni 190 °C:een. Siivilöi jauhot sekoituskulhoon. Lisää polenta, leivinjauhe ja suola. Sekoita hyvin. Lisää joukkoon muut ainekset. Jätä varalle hiukan Apetinaa ja aurinkokuivattuja tomaatteja.
2. Laita kosteat ainekset kulhoon ja sekoita hyvin. Kääntele kananmunasekoitus kuivien ainesten joukkoon. Et tarvitse enempää kuin 15 pyöräytystä.
3. Siirrä muffinssitaikina rasvattuun tai leivinpaperilla peitettyyn vuokaan lusikalla tai jäätelökauhalla.
4. Ripottele jokaisen muffinssin päälle Apetinaa ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Lisää ripaus tuoretta mustapippuria ja halutessasi chilirouhetta.
6.Paista minimuffinsseja 15–18 minuuttia (suurempia muffinsseja 20–25 minuuttia). Muffinssit ovat valmiita, kun ne ovat kohonneet ja kullanruskeita. Ota pois uunista ja anna jäähtyä muutaman minuutin. Ota muffinssit sitten pois vuoasta ja jäähdytä ritilän päällä.