Pikainen välipala salitreenin jälkeen? Nopea hummus vie nälän

Hummus on täydellinen dippi tai levite mihin tahansa tilanteeseen.

Julkaistu:

Salitreenin jälkeen on usein huutava nälkä, edessä bussimatka kotiin ja ruoanlaitto. Pahimman nälän tai sitä seuraavan nälkäkiukun saa selätettyä nopeasti terveellisellä hummus-välipalalla.

Hummus valmistetaan kikherneistä. Palkokasveihin kuuluvissa kikherneissä on 26 prosenttia proteiinia sekä hiilihydraatteja, jotka auttavat jaksamaan siihen saakka, kunnes illallinen on valmis. Reseptiin lisätty salaattijuusto tuo esille suolaiset maut, joiden vastakohtana ovat kirpeä lime ja voimakas pippuri.

Kikherneistä valmistettava tahna on helppo tehdä etukäteen ja pakata mukaan pakasterasiaan. Pilko mukaan porkkanoita ja dippaa niitä hummukseen pukukopissa tai kotimatkan aikana.

Tahnaa voi sipaista myös ruisleivän päälle ja lisätä päälle vaikkapa paprikaa tai tomaattia.

Herkullinen hummus valmistuu terveellisistä raaka-aineista:

200 g Apetina® Classic pala

550 g kikherneitä

2 avokadoa

1 jalapenoa

125 ml oliiviöljyä

1 rkl tahinitahnaa

3 limeä

250 g korianterin lehtiä

1. Huuhtele ja valuta kikherneet ja aseta ne yleiskoneeseen viipaloidun jalapenon, oliiviöljyn ja tahinitahnan kanssa.

2. Kuori avokado, poista kivi ja viipaloi avokado ennen sen lisäämistä muiden aineksien joukkoon.

3. Purista limestä mehu ja lisää muiden ainesten joukkoon yleiskoneeseen Apetina-juuston ja silputun korianterin kanssa. Sekoita, kunnes tuloksena on tasainen ja kermainen dippi.

4. Peitä ja aseta jääkaappiin noin 30 minuutiksi. Koristele korianterinlehdillä ennen tarjoilua. Nauti halutessasi tuoreiden vihannesten ja voileipäkeksien kera.


Lue myös: Makeannälkä? Tuplasuklaa-muffinit taltuttavat sen takuulla