Kyllästyttääkö perinteinen pizza? Klassikkoherkusta luotiin uusi versio: maistuvat taikinapallot

Juustoinen ja helppo, monen hengen pizzaherkku sopii hyvin vaikka leffaillan kylkiäiseksi.

Julkaistu:

Jos normaali pizza tuntuu liian perinteiseltä idealta, tämä herkullinen pizzaluomus voi olla oiva vaihtoehto pieneksi naposteltavaksi illanvieton yhteyteen, tai vaikka tupareihin pieneksi suolaiseksi. Mikä nyt olisikaan herkullisempaa, kun neljän juuston juustodippi maukkaiden pizzapallojen kera?

Pizzapallot juustodipillä

Omavalintainen pizzataikina

2,5 dl tuorejuustoa

2,5 dl mozarellaraastetta

1,5 dl parmesaaniraastetta

1,5 dl ricottajuustoa

0,5 dl tuoretta basilikaa

3 valkosipulinkynttä

1 tl rosépippuria

Voiteluun:

1,5 dl sulaa voita

3 valkosipulinkynttä

0,5 dl tuoretta persiljaa

1. Jaa pizzataikina 12-14 osaan ja tee niistä samankokoisia palloja. Muotoile palloista narumaisia, ja tee niihin solmu keskelle. Paina ”solmujen” päät alle.

2. Voitele suuri uunivuoka tai valurautanen pannu oliiviöljyllä. Asettele taikinasolmut astian reunoille päät alaspäin. Peitä muovikelmulla ja anna levätä noin 30 minuuttia.

3. Sekoita keskenään tuorejuusto, mozzarella, parmesaani, ricotta, sekä pilkotut basilika, kolme valkosipulin kynttä ja rosépippuri. Sekoita toiseen astiaan voisula ja lisää siihen pilkottu persilja, sekä kolme valkosipulia. Sekoita hyvin.

4. Kun taikinasolmut ovat kohonneet, lisää tuorejuustosekoitus keskelle pannua. Voitele solmut voi-valkosipulisekoituksella (varaa tätä vielä paistamisen jälkeiseen voiteluun). Ripottele päälle juustoraastetta oman maun mukaan.

5. Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Tämän jälkeen paista vielä kaksi ylimääräistä minuuttia korkeassa lämpötilassa, tai kunnes solmut ja juusto saavat kevyen, ruskean pinnan. Varo kuitenkaan polttamasta niitä. 

6.Voitele taikinasolmut vielä kerran voi-valkosipulisekoituksella. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Vinkki: Jos tuntuu siltä, että reseptin 12 taikinapalloa ei riitä tarpeeseesi, voit tehdä ylimääräisen (puolikkaan) taikinan, ja paistaa siitä erikseen uunissa taikinatankoja- tai palloja dippailuun.

Lue myös: Aikamonen keittiöniksi: Yksinkertaisella kikalla saat pidettyä valurautapannusi kunnossa