Kuva: Fotolia

Dominoiko koirasi sinua salaa? Katso, mitä koirasi tekemiset oikeasti tarkoittavat

12.11.2015 19:15 - Senja Rapila

Joskus koirien tekemät asiat saattavat olla oikeasti kaukana suloisesta ja viattomasta.

Monet koiranomistajat rakastavat lojaalin kumppaninsa seuraa, mutta saattavat jättää huomiotta kaikki signaalit ja eleet, joita koirat lähettävät ihmisilleen. Muun muassa nämä ovat yleisiä asioita koiran käytöksessä, joiden todellinen tarkoitus saattaa olla joillekin koiranomistajalle hämärän peitossa:

Katsekontakti

Kun koirat ottavat sinuun katsekontaktin, on se todella vahva tapa kertoa kiintymyksestä omistajaansa - kunhan koira pysyy nöyränä. Nöyryydestä kielii muun muassa kyljelleen kellahtaminen.

Yhden etutassun nostaminen

Kun näet koirasi nostavan toisen etutassunsa ilmaan ja katsovan suoraan eteenpäin, pää hieman alas painettuna, kannattaa antaa koiralle tietä - hän on metsästämässä. Todennäköisesti oravaa tai keppiä, joka näyttää mukamas elävältä.

Kyyristyminen niin, että koira näyttää mahdollisimman pieneltä

Tämä ele kertoo siitä, että koira on todella peloissaan. Jos tilanteessa ei ole mitään mitä koira pelkäisi, on sitä todennäköisesti kohdeltu huonosti.

Tavaroidesi pureskelu

Tavaroiden järsiminen ja tuhoaminen voi olla merkki siitä, että koirallasi on tylsää, tai että sillä on eroahdistusta. Enemmän liikuntaa ja älypelejä - näillä voit yrittää pitää koirasi tyytyväisenä.

Jalallasi/päälläsi istuminen

Koirat istuvat päällesi, ja hakeutuvat läheisyyteesi monista syistä. Tämä voi olla merkki siitä, että koira yrittää dominoida laumaa, ja hakea johtajan paikkaa. Toinen syy voi olla se, että koira hakee tukea ja turvaa sinusta olemalla lähelläsi. Kolmantena koira voi olla vain todella omistushaluinen, kertoen eleellään muille huoneessa oleville: "Tämä ihminen on minun!"

Esineiden tuominen

Saatat ajatella, että koirasi haluaa leikkiä noutoa kanssasi, kun hän tuo luoksesi lempilelunsa. Koirallasi saattaa kuitenkin olla tämän käytöksen takana aivan toisenlainen, primitiivisempi tapa: hän yrittää antaa sinulle lahjan miellyttääkseen sinua. Tämä on periytymää niiltä ajoilta, kun koiria (alunperin susia) ei oltu vielä otettu lemmikeiksi, ja he elivät laumoissa. Tuomalla esineitä tai leluja sinulle, koirat yrittävät antaa sinulle jotain, jonka avulla he ajattelevat sinun selviytyvän.

Nykykoirat kenties tuovat sinulle tavaroita juuri saadakseen leikkiä kanssasi, sillä siihen ne ovat oppineet. On kuitenkin suloista ajatella, että kenties alitajuisesti ne yrittävät samanaikaisesti myös suojella sinua. 


Lue myös: Miksi koira kallistelee päätään puolelta toiselle? Tiede selvitti

Lähde: Higher Perspectives

Kilpailut

Uusimmat