Kuva: Shutterstock

Älä käytä vanhoja meikkejä - kolmen lapsen äiti sokeutui käytettyään vanhaa ripsiväriä

29.06.2018 16:45 - Katariina Auvinen

Silmämeikit suositellaan korvaamaan uudella puolen vuoden välein avaamispäivästä.

Ne ihmiset, jotka käyttävät meikkiä vain erikoistilaisuuksissa, saattavat säilyttää meikkejä jopa vuosikausia kaapeissaan. Monet ihmiset eivät huomaa tai edes muista, kuinka kauan jotkut meikit ovat lojuneet pussissa.

Australialainen kolmen lapsen äiti Shirley Potter, 50, oli äärettömän iloinen, kun hänen tyttärensä pyysivät äitiään viettämään iltaa kanssaan. Tarkoituksena oli syödä hyvin ja käydä ravintolassa tanssimassa. Potter päätti laittautua hienoksi iltaa varten. 

- En muista milloin olisin käynyt kunnolla ulkona, joten ostin uuden asun, kävin kampaajalla ja lisäsin itselleni meikkiä ensimmäistä kertaa vuosiin, Potter kertoo. 

Ilta meni mukavasti muutaman viinilasillisen ääressä. Seuraavana aamuna Potterin mies huomasi vaimonsa silmissä jotain kummallista. Ne näyttivät miehen mielestä todella punaisilta. 

- Päivällä silmissäni alkoi tuntumaan valtavan kova kipu, joten tiesin asioiden olevan todella huolestuttavalla tolalla, nainen kertoo Daily Mail -julkaisulle. 

Nainen sai varattua ajan optikolle, joka ei löytänyt naisen silmistä mitään vikaa punaisuuden lisäksi. Kuukausia kului, mutta kipu ei tuntunut menevän pois. Käännekohta tuli siinä vaiheessa, kun nainen törmäsi ostoskeskuksessa lastenvaunuihin, joita hän ei nähnyt. 

- Silloin mieheni sanoi, että minun pitäisi mennä ottamaan lisätestejä. 

Nyt nainen varasi ajan erikoislääkärille, joka kysyi heti, onko Potter kenties käyttänyt vanhoja meikkejä. Potter kertoi lääkärille käyttäneensä ripsiväriä muutama kuukausi sitten, joka oli ollut kaapissa jo vuosia. Potterin silmiin oli kehittynyt vakava tulehdus, johon nainen sai antibiootteja, mutta vahinko oli jo tapahtunut. 

Lääkäreiden mukaan nainen tulisi menettämään näkökykynsä kolmen vuoden kuluessa. Nyt hänen näkönsä on huonontunut jo niin pahasti, että hän joutuu käyttämään sokeille tarkoitettua keppiä. Hän haluaa jakaa tarinansa, jotta muut välttyisivät samanlaiselta kohtalolta. 

- Vähän meikkaavat eivät mahdollisesti ymmärrä, että vanhentuneita tuotteita ei todellakaan kannata käyttää. Silmiin tarkoitetut meikkituotteet tulisi vaihtaa puolen vuoden välein, Potter ohjeistaa. 

Lue myös: Korvaa kallis meikkituote halpisversiolla - löytyy myös huoltoasemalta

Lähde: Daily Mail 

Kilpailut

Uusimmat