Kypärämyssy on talven käsityöhitti - suunnittelija Reetta Pellikka suosittelee noviisineulojalle

09.03.2021 17:15 - Ella Haura / ella.haura@bauermedia.fi

Instagramissa Reettaknits-nimellä tunnettu Pellikka innostui luomaan Otta-myssynsä viime syksynä.

Tänä talvena sosiaalinen media on täyttynyt puikkojen heiluttelusta, ja neuloosi, eli leikkimielinen termi pakonomaiselle neulomiselle, on noussut tunnetuksi ilmiöksi. Suosittuja malleja ovat olleet erilaiset kaulurit, muhkeat pipot, liivit ja villapaidat sekä päivitetty versio kypärämyssystä. 

Muodikkaampi versio perinteisestä myssystä ei ole tarkoitettu niinkään kypärän alle kuten edeltäjänsä, vaan sitä voidaan käyttää tavallisen pipon tavoin. Kypärämyssy suojaa kuitenkin myös kaulan, joten siihen pukeutuneena purevassa talvisäässä voi selvitä ilman huivia. 

Uudistuneesta kypärämyssystä on saatavilla useita ohjeita, joista oman versionsa on loihtinut muotibloggaaja ja suunnittelija Reetta Pellikka, 27. Jo nuorena neulomisesta innostunut Pellikka alkoi havaita viime talvena sosiaalisessa mediassa erilaisia myssymalleja. Tämä innosti häntä kehittämään ohjeen Otta-kypärämyssyyn.

- Tänä syksynä löysin puhelimestani muutaman tallentamani inspiraatiokuvan, ja innostuin kokeilemaan jämälangasta myssyn tekoa. Kypärämyssyn kätevyys talvipukeutumisessa houkutti, ja halusin luoda yksinkertaisen mallin, jonka kuka tahansa vähän neulonut pystyisi tekemään. Rakastan yksinkertaisia ja minimalistisia malleja, minkä vuoksi Otta-myssyn ilme on hyvin simppeli. Ohjeeseen valikoitui ainaoikein-neulomistekniikka, koska se on helppo ja nopea, mutta luo mielenkiintoisen lopputuloksen, Pellikka kertoo Voice.fi:lle.

Pellikan mukaan Otta on yksi hänen suosituimmista ohjeistaan, ja se on helppo projekti etenkin aloittelevalle neulojalle. Ohje on ollut saatavilla vasta muutaman kuukauden, mutta hän on nähnyt jo lukuisia seuraajiensa jakamia lopputuloksia ja kommentteja myssystä.

- On ollut ihana kuulla, että ohjeesta on tykätty. Erityisen lämmittävää on ollut se, että monet ovat kokeilleet neuloa Ottaa ensimmäisenä työnään ja onnistuneet! Toinen tämän talven suosikki on ollut Reine-pipo, johon julkaisin ohjeen jo alkusyksystä.

Pellikan ohje Otta-myssyyn ja muihin malleihin löytyvät hänen Fashion Statement -blogistaan, joka keskittyy eettiseen muotiin. Pääset tarkastelemaan Ottan ohjetta tästä.

Pellikka julkaisee bloginsa lisäksi Instagram-tilillään kuvia neuletöistään. Listasimme alle myös muita hitiksi nousseen myssyn suunnittelijoita.

Pääset katsomaan Pellikan julkaisun alta. Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen tästä.

Tanskalainen suunnittelija Lia Lykke julkaisi oman mallinsa pehmeän ruskean sävyissä. Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

GregoriaFibers-tilillä esitellään huppumaisempaa mallia myssystä. Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Tanskalainen KNITTINGFOROLIVE-tili julkaisee äidin ja tyttären kehittelemiä neulomisohjeita. Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös: Ammattimeikkaaja listaa tuotteet, joita ei koskaan hankkisi itse - vinkkaa myös 3 kestosuosikkia

Lue myös: Yllättävä haastaja t-paidalle - yläosatrendi, jolta et voi välttyä kesän 2021 aikana

Lue myös: Farkkukangas on vuoden 2021 juttu - löytyvätkö trendipalaset jo kaapistasi?

Kilpailut

Uusimmat