Kuva: AOP

Evanescence-laulaja sai inspiraatiota Pixar-animaatiosta - vaatevalinnat tehdään biisien mukaan

22.05.2022 11:15 - Riia Frost / riia.frost@bauermedia.fi

Amy Lee on suunnitellut osan esiintymis- ja musiikkivideovaatteistaan itse ja toki myös yhteistyössä muiden suunnittelijoiden kanssa.

Voice.fi haastatteli Evanescence-yhtyeen laulajaa ja pianistia Amy Leetä, 40, joka kertoi muun muassa, miksi uusimman albumin The Bitter Truth tekemisessä kesti odotettua kauemmin. Koko haastattelun voit kuunnella alta tai Podplaysta. 

Evanescence-rock-yhtye esiintyy Tampereen Nokia Arenan 19. kesäkuuta 2022, jolloin voi musiikiesityksen nauttimisen lisäksi ihailla muun muassa laulaja Amy Leen näyttäviä asuja. Lee on suunnitellut osan esiintymis- ja musiikkivideovaatteistaan itse ja toki myös yhteistyössä muiden suunnittelijoiden kanssa.

Laulaja ja pianisti paljastaa asujensa inspiraation tulevan monista eri asioista, mutta usein innoitus tulee esimerkiksi elokuvista ja laulajan omilta lempimuotisuunnittelijoilta, kuten Alexander McQueenilta. Yhden hyväksi esimerkiksi Lee nostaa Bitter Without You -musiikkivideon asun, johon Lee sai inspiraation yhdestä Pixarin elokuvasta.

- Olen aina rakastanut animaatioita ja tuli eräs piirretty vastaan, nimeltä Raya ja viimeinen lohikäärme. Inspiroiduin niin paljon Raya-hahmon asusta kyseisessä elokuvassa, Lee muistelee.

Lauluntekijänä Lee painottaa, että hän ottaa vaatevalinnoissaan myös huomioon kappaleen, jota varten asu suunnitellaan.

- Minulle asun täytyy tietyllä tavalla esittää musiikin henkeä. Usein näen musiikkimme tuhoutuneena ja synkkänä asiana, joka on käynyt läpi jotakin, mutta samalla siinä on viktoriaaninen elementti. Minusta on siistiä saada mahdollisuus esittää musiikistamme toinen ulottuvuus jopa vaatteidemme kautta, Lee sanoo.

Lee rakastaa kaikkia asujaan, mutta harmittelee, että yksi hänen suosikeistaan on kadonnut keikkailun myötä.

- Olin todella ylpeä Going Under -kappaleen asusta. Se on todella vanha, mutta ajattelin sen aina olleen todella hieno ja kadotin sen jonnekin. Siksi varmaan rakastan sitä niin paljon, koska toivon, että minulla olisi se vielä tallella, Lee naurahtaa.

- Mutta sellaista sattuu, kun on kiertueella, Lee lisää.

Evanescence tunnetaan muun muassa kappaleista Call Me When You’re Sober ja What You Want. Leen mainitsemista Bitter Without You - ja Going Under -asuja voit ihastella alla näkyvistä musiikkivideoista.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa Bitter Withou You -musiikkivideon täältä.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa Going Under -musiikkivideon täältä.

Voice.fi, Radio City ja Podplay ovat kaikki osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Evanescence-laulaja loukkasi itsensä juuri ennen kiertuetta - "Olen ollut masentunut"

Lue myös: Hard rock -kaunottaren uusi aluevaltaus: Julkaisee suloisen lastenlevyn

Suosittelemme

Uusimmat