Kuva: Fotolia

Meikkirutiinisi voivat aiheuttaa sinulle ryppyjä - varo kolmea tapaa

06.02.2016 17:15 - Emma Ylistalo

Tapasi meikata tai puhdistaa ihoa sattaa olla sille haitaksi. Kun kiinnität huomiota kolmeen asiaan ihosi voi paremmin.

Vaikka rypyt kuuluvatkin osaksi ikääntymistä, saatamme tietämättämme aiheuttaa niitä myös itse. Varsinkin silmien ympärille saattaa muodostua helposti ryppyjä, jos emme kohtele ihoamme tarpeeksi varovaisesti.

Lue alta kolme yleisintä mokaa, jotka voivat aiheuttaa ennenaikaisia ryppyjä.

1. Silmäluomen venyttäminen liian voimakkaasti eyelineria lisätessä

Dermatologi Jessica Weiser suosittelee kevyttä venytystä silmänurkan ylälaidasta eyelaineria lisätessä. Sen sijaan, että yrittäisit sormin venyttämällä saada mahdolliset virheet korjattua, kannattaa käyttää vanupuikkoa siistimiseen. Nestemäinen eyelineri on myös hellävaraisempi kuin kynämainen kajaali.

2. Silmien hankaaminen meikkiä poistaessasi

Kun kyse on meikin poistamisesta, Weiser muistuttaa, että kärsivällisyys on tärkein asia. Laita meikinpoistoainetta vanulappuun ja paina sitä kevyesti silmän päälle, kunnes meikki on liuennut pois. Jos käytät vedenkestävää ripsiväriä, laita vanulappuun öljypohjaista meikinpoistoainetta ja pyyhi varovasti ripsiä ylös- ja alaspäin, kunnes olet saanut maskaran pois. Weiser muistuttaa myös, että meikinpoistoon tarkoitettuja liinoja ei kannata käyttää liian usein. Ne aiheuttavat helposti ihon ylimääräistä hankausta ja saattavat sisältää ihoa kuivattavaa alkoholia.

3. Silmänympärysvoiteen lisääminen liian rajusti

Silmänympärysvoiteen levittämisessä hellä ote on avainasia. Weiserin mukaan voide tulisi levittää varovasti taputellen aloittaen silmän sisänurkasta ulkonurkkaa kohti. Paras sormi levittämiseen on nimetön, sillä näin painetta ei tule ihoon yhtä paljon kuin vahvemmilla sormilla levitettäessä.


Lähde: Glamour

Lue myös: Rasvaa ihosi jo ennen suihkua - yllättävät vinkit kosteuttavaan kauneudenhoitoon

Kilpailut

Uusimmat