Kuva: Senja Rapila

HS: Maija Vilkkumaa tulistui Sannin musiikkivideo-kohusta: "Biisi on nyt liattu ja häpäisty"

17.08.2016 19:08 - Senni Loikala

Suosikkilaulajasta Vahinko-musiikkivideon poistaminen julkaisusta olisi voinut jäädä tapahtumatta, kerrotaan Helsingin Sanomissa.

Muusikko Maija Vilkkumaa, 42, ilmaisi Helsingin Sanomille pöyristyksensä siitä, että Sannin Vahinko-kappaleen musiikkivideo päätettiin tiistaina poistaa julkaisusta. Videolla esiintyi Sannin faneja, joista monet olivat alaikäisiä.

HS:n mukaan Vilkkumaa pitää Sannin musiikkivideosta noussutta kohua vääryytenä tämän alaikäisiä tyttöfaneja kohtaan. Hänestä myös levy-yhtiön reaktio on ”esimerkki keski-ikäisten miesten tyttöihin kohdistamasta ahdistavasta suojelusta.”

Näin Vilkkumaa kommentoi tapausta Helsingin Sanomille:

- Kuka tahansa aikuinen lukee Sannin kappaleen niin, että siinä vihjataan mahdollisuudesta harrastaa seksiä. Kappale kertoo myös siitä, että jos ihminen on yksin, niin se haroo lähelleen jotain toista ihmistä niin paljon, että on valmis olemaan itse se säälittävä tyyppi. Se liittyy myös lasten elämään.

- Nyt tässä on keski-ikäinen mies heilauttanut pedofiilikorttia ja saanut videon pois netistä. Samalla se biisi on liattu ja häpäisty näiltä nuorilta faneilta. Sekin on lasten vähättelyä, jos sanotaan, että eihän lapset siitä tekstistä mitään ymmärrä.

Vahinko-kappaleen kertosäe, johon Vilkkumaa osaltaan myös viittaa, menee näin: "Jos haluut testaa mua yhen kerran vaan, mulla on mesta mihin mennä / Siellä on kaapissa pari Coronaa, jos meil ei juttu muuten lennä / Jos haluut, niin jää tyynyjuttelemaan / Mutta jos et, annan sun mennä / Mulle on ilo olla sun vahinko, vahinko va va vahinko."

Tiistaina Sannin levy-yhtiö välitti Voice.fi-sivustolle artistin kommentit musiikkivideon poistamisesta.

”Video jouduttiin poistamaan, sillä muutaman soraäänen mukaan kappaleen teksti ei sopinut kaikkien suuhun. Emme osanneet tiimini kanssa odottaa, että videoon saatettaisiin rinnastaa vastenmielisiä assosiaatioita, kun lähtökohtaisesti tarkoitus oli vaan antaa faneille mahdollisuus laulaa lempikappalettaan biisin musavideolla”, Sanni kertoi.

Pääset lukemaan Sannin kommentit kokonaisuudessaan musiikkivideon poistamisesta tästä.

Lähde: Helsingin Sanomat

Kilpailut

Uusimmat