Kuva: Senja Rapila

Rokkikukko Pate Mustajärvi: "Eihän sitä kusen päähän nousemista itse huomaa"

14.10.2016 14:30 - Reija Saarinen

Pate Mustajärven mukaan ystävät auttavat pysymään maan pinnalla.

Popedan nokkamiehenä tutuksi tullut Pate Mustajärvi, 60, tietää mitä on menestys. 40 vuoden aikana hän on luonut menestyksekkään uran niin Popedan parissa kuin omaa soolotuotantoakin esittäen.

Etenkin Popedan alkuaikoina meno äityi kovaksi. Silloin myös se keltainen neste löysi hetkellisesti tiensä laulajan pääkoppaan.

- Eihän sitä asiaa itse huomaa. Siksi on olemassa niitä oikeita ystäviä, jotka kertovat asian sinulle suoraan. Se on magee juttu, vaikka sitä tietenkin ensin loukkaantuu ihan todella verisesti, Mustajärvi tuumaa.

- En minä itse esimerkiksi missään päälääkärillä käynyt tai asiaa sen kummemmin pohtinut. Totta kai asian otti tosissaan ja ymmärsi sen, että ei minulla ole oikeutta toimia niin. kyllä sitä jossain vaiheessa tajusi sen oman tyhmyytensä.

Mustajärven mukaan tuon kuuluisan nesteen nousemista hattuun saattaa olla vaikeaa välttää, vaikka tahtoisikin.

- Mulla on sellainen tunne, että kyllä se käy kaikille. Olet sitten kova näyttelijä tai urheilija, mutta jossain kohtaa tulee se tunne siitä, että hitto kun mä olen hyvä. Siis omasta mielestä, Mustajärvi nauraa.

"Otti tosi koville"

Popeda täyttää ensi vuonna 40 vuotta. Pate sen sijaan juhlisti omia 60-vuotisjuhliaan 12. heinäkuuta. Oliko rajapyykin ylittäminen miehelle kova paikka?

- Ajoin moottoripyörällä maalle ja näin sitten tiessä sen 60 km/h nopeusrajoituksen. Siinä kohtaa oli pakko vetää hetkeksi sivuun. Otti todella koville, noin kolmen minuutin ajan. Sitten tajusin sen, että kyllähän se jalka edelleen nousee monitorin päälle ja moottoripyörän satulan yli, että ei tässä vielä ihan paskoja olla, Mustajärvi naurahtaa.

- Vaikka olisihan se hienoa, jos ei kuolisi ikinä.

Urallaan mies on saavuttanut paljon. Mutta silti haaveiltavaa tulevaisuudelle vielä riittää. Yksi tärkeimmistä on toive oppia kuuntelemaan lähellä olevia.

- Toivon, että en aiheuttaisi ihmisille kauheasti harmia ja tuskaa tai olisi itseäni täynnä. Haluaisin oppia kuuntelemaan kunnolla toista ihmistä, kuulla sen mitä hänellä todella on sanottavana.

Mustajärven kattavasta soolomateriaalista koottiin 123 kappaleen boksi, joka kantaa nimeä Pate Mustajärvi 60. Boksi julkaistiin tänään, 14. lokakuuta. 

Kilpailut

Uusimmat