Kuva: Mikko Räsänen

Waltteri Torikka liikuttui: "Kappaleeni kannatteli tyttärensä menettänytta fania"

03.11.2016 12:50 - Anna Hopi

Torikka on tajunnut laulajauransa aikana, miten suuri voima esitetyillä kappaleilla on.

Laulaja Waltteri Torikan pitkäaikainen projekti on valmis ja mieli korkealla. Vastikään julkaistulle Rakkaus-levylle kerättiin kauneimpia lauluja rakkaudesta.

- Ensimmäinen levy oli kollaasimainen ja sisälsi kappaleita Tähdet, tähdet -ohjelmasta. Toinen levy lähdettiin tekemään yhden teeman ympärille - teemaksi tuli rakkaus. Idea tuli korkeimmalta voimalta, vitsailee mies Iskelmän haastattelussa.

- Viime talvena tuli olo, että ilmapiiri Suomessa oli ankea ja lähimmäisen rakkaus oli hukassa. Tuli olo, että suomalaiset tarvitsivat lisää rakkautta - ja halusimme tuoda sitä levyn muodossa ihmisille. Teema oli riskaabeli, ja mietin, että lähdemmekö taklaamaan sen, vai saammeko tehtyä sen uskottavasti. Minusta onnistuimme siinä.

Torikka kahlasi yli tuhat rakkauslaulua läpi, jotta levylle löytyisi juuri ne oikeat kappaleet.

- Osasta oli selvää, ettei nuo tule levylle missään nimessä. Paria sataa kappaletta harkitsimme vakavasti. Teimme levylle seitsemän cover-kappaletta ja kolme ihan uutta biisiä.

Mitä rakkaus merkitsee Torikalle juuri nyt?

- Se ilmenee niin monissa eri muodoissaan koko ajan. On tietenkin romanttista rakkautta, mutta yksi minulle tärkeä aihe on lähimmäisen rakkaus. On tärkeää, miten suhtaudumme toisiin ihmisiin ja itseemme. Emme aina edes mieti asiaa sen kummemmin, pohtii Torikka.

Hän kertoo myös kokevansa suurta onnellisuutta fanien rakkaudesta.

- Viimeksi kun olimme Tampere-talossa Rakkaus-kiertueen toisessa konsertissa, ja sali oli milteimpä täynnä. Konsertin jälkeen ihmiset nousivat salissa seisomaan ja kiittämään konsertista. Se yleisöstä tullut rakkauden tsunami oli huikea ja käsinkosketeltava. Se auttaa esiintyjänä jaksamaan, ja motivoi. Se pitää minut hengissä ja saa minut antamaan kaikkeni yleisölle.

"Työlläni on merkitystä ihmisille"

Torikalle on tuttua, että yleisössä nähdään keikoilla kyyneleitä - niin ilosta kuin liikutuksestakin.

- En tiedä onko se lahjani, vai miten se on minulle tullut, mutta kun kuulen niitä tarinoita, että musiikkini koskettaa, tai se on ollut voimaannuttavaa. Kun teimme Kuin taivaisiin -kappaleen, joka on versiointi You Raise Me Up -biisistä, kuulin kaksi fanitarinaa eri elämäntilanteissa olevilta naisilta, kertoo mies.

- Toisella oli kuollut vanhempi tytär aikuisena ja hän sanoi, että se kappale oli ainoita asioita, mikä häntä tuossa tilanteessa kannatteli. Toisella oli paljon iloisempi tarina. Miten monin tavoin musiikki voikaan meitä koskettaa. Tuollaiset yksittäiset tarinat tulevat lähelle - silloin tajuan, että pystyn vaikuttamaan työlläni ihmisiin ja tällä on merkitystä.

Lue myös: Waltteri Torikka Jari Sillanpäästä: "Kaksi leijonaa ei mahdu samaan häkkiin"

Lue myös: Pidätkö itseäsi seksisymbolina, Waltteri Torikka?

Kilpailut

Uusimmat