Kuva: AOP

Oopperan ja popmusiikin yhdistäminen ei miellytä kaikkia - Waltteri Torikka: "Lokaa on tullut niskaan"

09.11.2016 10:50 - Anna Hopi

Laulaja Waltteri Torikka kokee, että artistin ei pidä rajoittaa itseään tiettyyn genreen.

Laulaja Waltteri Torikka tasapainottelee sulavasti kahden "vastakkaisina" pidetyn genren, viihdemusiikin ja klassisen musiikin välimaastossa. Hän on ammatiltaan oopperalaulaja, mutta Tähdet, tähdet -ohjelmaformaatti puski miehestä esiin myös viihde-esiintyjän.

Torikka sanoo, ettei ole ollut helppo tie tehdä molempia lajeja, koska vastustusta löytyy.  Häntä syytetään "kaksin rattain" ajelemisesta.

- Olen saanut kriitikoilta palautetta, koska on paljon ihmisiä, jotka ajattelevat, ettei sellaista saisi tehdä. Jos olet klasari, niin ei pitäisi tehdä viihdemusiikkia. Kollegoilta olen saanut hyvää palautetta, että tuon oopperaa viihdemusan kautta tutuksi ihmisille, sanoo mies.

- Olen baritoni, joten on kohtuu helppoa sukkuloida viihdemusa-genressä. En vedä kuitenkaan mitään punkia tai hardcore heviä. Tapa, jolla käytän ääntä, on yllättävän lähellä klassista. Nautin esiintyjänä ja artistina kaikesta, mitä teen tällä hetkellä. Tämä on oppimismatka itseen, miten pystyn venymään ja mitä pystyn tekemään.

"Nautin kaksilla rattailla ajelemisesta"

Hän kertoo kehittyvänsä koko ajan viihdelaulajana. Torikka on yllättynyt, miten paljon viihdekeikkojen vetäminen kehittää myös klassista puolta ja musiikin ymmärtämistä.

- Tämä kahden polun tekeminen on ollut oma valinta, ja lokaa on tullut. Enimmäkseen palaute on ollut positiivista. Jos tästä tulisi yhtäkkiä ylitsepääsemättömän vaikeaa, niin pitäisi varmaan miettiä jatkoa. Ajelen tässä kaksilla rattailla ja nautin siitä suunnattomasti. On hienoa päästä kohtaamaan yleisöä tässä viihdehommassa.

Onneksi viihdekentällä on muitakin artisteja, jotka yhdistelevät esityksissään viihdepuolta ja klassista musiikkia. Pepe Willbergin esittää Legenda-kiertueella hittiensä lisäksi muutamia aarioita.

- Juttelin juuri Pepen kanssa, ja hän oli aika vaatimaton, vaikka tekee mieletöntä duunia. On todella hienoa, että oopperasta tuele helposti lähestyttävämpää. Se on musiikkia, mikä on puhutellut ihmisiä jo vuosisatoja, sanoo Torikka.

Lue myös: Waltteri Torikka Jari Sillanpäästä: "Kaksi leijonaa ei mahdu samaan häkkiin"

Kilpailut

Uusimmat