Kuva: Senja Rapila

Antti Railio laihdutti kolme vaatekokoa: "Itseluottamus on kasvanut!"

05.05.2017 14:14 - Anna Hopi

Laulaja Antti Railio sanoo elämänilon palanneen elämäntaparemontin myötä.

Iskelmä Gaalan jälkeen se alkoi. Antti Railio päätti laittaa elämänsä remonttiin. Entiset ruokatottumukset lensivät romukoppaan, ja tilalle tulivat uudet terveellisemmat ravintoaineet sekä kuntoilu. Railio paljastaa Iskelmän iltapäiväjuontajalle Satu Kotoselle, ettei esimerkiksi nauti tällä hetkellä ollenkaan sokeria.

- Herkkupäiviä ei ole tällä hetkellä, enkä niitä juuri kaipaakaan. Olo on parantunut todella paljon - ja psyyke myös. Korkki meni kiinni ainakin ensi kevääseen. Olen aina sanonut, etten rupea absolutistiksi, mutta ainakin tällä hetkellä tämä toimii hyvin. Vaatekoko on pienentynyt kolmessa kuukaudessa - paitakin on kolmea numeroa pienempi, virnistelee Railio.

Railio kokee ajatusmaailmansa muuttuneen elämäntaparemontissa täysin.

- Itseluottamus on kasvanut todella paljon. Olen miettinyt, että mitä on tullut puuhattua nämä muutamat vuodet. Miten päästin itseni niin huonoon kuntoon. Tähtäin on nyt korkealla, hän sanoo.

Tähti iloitsee eri toten siitä, ettei ole syönyt paniikkihäiriölääkkeitä puoleen vuoteen.

- On ollut pari kertaa heikko fiilis, mutta kun korkki on kiinni, syö terveellisesti ja liikkuu, perusolo on vahvempi. Vaikeatkin tilanteet on helpompi sulattaa.

"Laihduin 48 kiloa dieetillä - eivät pysyneet poissa"

Hän sanoo kokeilleensa läpi kaikenlaiset dieetit ja laihdutuskuurit, tuloksetta.

- Parhaimmillani laihduin eräässäkin dieetissä 48 kiloa 14 viikossa. Vedin vain pussiravintoa ja vettä. Dieeteissä kuitenkin etsitään oikotietä onneen. Niiden tulokset eivät ole pysyviä. Sen tajuaminen oli iso kimmoke elämänmuutoksen käynnistämiseen, laulaja sanoo.

Kun Antti Railio aloitti elämäntapamuutoksen, tuntui, että ruokaa piti syödä koko ajan. Nyt hän on kuitenkin tottunut rytmiin, ja se sopii hyvin. Ruoan laatu on muuttunut radikaalisti - einesmättöjen tilalle on tullut runsaasti kasviksia.

- Olemus ja ryhti on muuttunut. Sali on muokannut kroppaa ja näytänkin vähän erilaiselta. Minulla on selkeä tavoite, minne mennään. On tarkoitus, että tämä on pysyvä muutos. En ole lähtenyt ottamaan mitään hulluja tavoitteita, että pitää juosta 15 kilometriä. Olen ajatellut, että kunto kasvaa ajan kanssa ja näin on käynytkin. Eroa on aloituspäivään on jo kuin yöllä ja päivällä.

Mies kokee haasteekseen reissusyömisen, sillä keikkamatkoilla terveellista ruokaa ei ole niin helposti saatavilla. Hän sanoo optimistiseen sävyyn, että miettii tähänkin ratkaisua eväiden muodossa.

(kuva: Mikko Räsänen)

Lue myös: Antti Railion elämäntapoihin iso muutos: "Jätän alkoholin vuodeksi"

Kilpailut

Uusimmat