Kuva: Mikko Harma

Kaija Koo: Tauon aikana kyseenalaistin esiintymistaitoni

02.06.2017 09:00 - Anna Hopi

Laulaja oppi tänä keväänä, että vanhat taidot ovat selkäytimessä.

Kaija Koo, 54, on ollut kuluneen kevään pois keikkalavoilta lonkkaleikkauksen vuoksi. Hän harjoittelee jo kesäkeikkoja varten. Laulajan mukaan tauon aikana oli kova polte lavoille.

- On aikamoinen juttu olla näinkin pitkään poissa kuvioista. Sisäinen vimma tätä ammattia kohtaan on niin kova. Rakastan tehdä musiikkia. Välillä tauon aikana tuli hassu fiilis, että kuka oikein olen, olenko esiintyjä, olenko tosiaan laulaja... Hassuja ajatuksia, hän huokaa.

- Pääsin kokeilemaan muutamassa yksityistilaisuudessa, miten laulaminen kulkee. Mietin siinäkin, että mitenköhän tämä tulee menemään. Kun kaikki sujui hyvin, tajusin, että tämä taito on niin sisäänrakennettu juttu, että se pysyy tallessa, iloitsee Kaija.

"Olen onnellinen, että voin olla tässä ammatissa"

Koo toteaa, että vuosien työ esiintyjänä on vienyt taidot selkäytimeen. Laulujen esittäminen yleisölle on vähän kuin polkupyörällä ajaminen - sen vain muistaa, kun hyppää selkään.

- Ja oman elämän vaihtuvat vaiheet tuovat aina uuden mausteen työhön. Niitä iloja ja vastuksiakin pitää olla - ne tuovat rohkeutta. Sieltä kumpuaa artistin rehellisyys ja voima. Se tulee siitä, että olet aitona ja auki. Yleisö aistii sen, kun laulaja on valmis antamaan kaikkensa, hän sanoo.

- Olen niin onnellinen, että voin tämän ikäisenä tehdä näitä juttuja!

(kuva: Mikko Räsänen)

Tulevaa kesää ajatellen laulaja on suunnitellut keikkasettiään. Hän odottaa eniten, että pääsee esittämään suosikkikappaleensa Joku jonka vuoksi kuolla. Biisin sanat vavahduttavat vieläkin artistia itseään.

- Ensi kesänä esimerkiksi tällainen kappale kuin Joku jonka vuoksi kuolla, se on huikea teos. Sen sijoittaminen oikeaan paikkaan esityksessä oli tärkeä homma. On tärkeää, missä järjestyksessä biisit esitetään. Jokaiselle biisille antaa oma kaunis jalusta, mistä ne tulevat vaikuttavasti esiin, kertoo Kaija.

- On tärkeää, mitä kappaleen ympärillä on... olen löytänyt biisille niin loistavan slotin, ja lopputulos tulee olemaan värisyttävä! Rakastan sitä kappaletta! Se on hyvin vaikea kappale laulaa. Sen kappaleen tarinaan todellakin antaa kaikkensa.  Olemme tehneet kesäkeikoille myös uusia sovituksia tutuista biiseistä. 

Kuuntele kappale alta.

Kaija Koo hämmentyi äskettäin Pohjanmaalla keikkaillessaan. Katso täältä, mikä hämmensi suosikkilaulajan. 

(kuva: Mikko Räsänen )

Kaija Koo tullaan näkemään Iskelmän synttäriristeilyllä lokakuussa Silja Europalla. Lue täältä, ketkä muut artistit ovat mukana laivabileissä.

Kilpailut

Uusimmat