Kuva: AOP

Suomalaislaulaja levyttää edesmenneen legendan kappaleita: "Aki Sirkesalo oli positiivisuuden perikuva"

25.08.2017 16:59 - Anna Hopi

Tuhlattuja päiviä on Jari Karjalaisen uusi single, joka on alun perin Aki Sirkesalon käsialaa.

Hausmylly-yhtyeestä tuttu laulaja Jari Karjalainen oli pitkään unelmoinut omasta sooloalbumista. Tarkalleen ottaen asia oli ollut mietinnän päällä 30 vuoden ajan. Nyt unelma on toteutumassa - mies julkaisee JK-nimellä tarttuvan Tuhlattuja päiviä -poprallin.

Kappale on edesmenneen musiikintekijä Aki Sirkesalon pöytälaatikosta löytynyt tuotos, jonka työstämiseen on saatu lupa Sirkesalon perikunnalta. Tulossa on kokonainen levyllinen uusia biisejä, joista kuusi on ennenkuulumattomia Sirkesalo-kappaleita.

- Levyllä on muutakin materiaalia, se on muutakin kuin Sirkesalo-coveralbumi. Akin tekemät kappaleet tuntuvat sopivan itselleni kuin nenä päähän, niitä oli luontevaa työstää, kertoo Big Brotherin äänenäkin tunnettu raspikurkku.

- Tuhlattuja päiviä on keski-ikäistyneen miehen elämänagstia ruotiva ralli. Siinä on alussa luovuttanut meininki, mutta kappaleen hahmo ottaa itseään niskasta kiinni ja näkee, ettei peli ole vielä menetetty.

Karjalainen painottaa, ettei halua olla Aki Sirkesalo -imitaattori. Hän haluaa tehdä Sirkesalon kappaleet kunnioituksella edesmennyttä laulajaa kohtaan.

- Suhtaudun projektiin pieteetillä. Tätä ei tehdä kieli poskessa, hän lupaa.

"Aki Sirkesalon kappaleissa oli aina mukana koukku"

Laulaja muistaa Sirkesalon hahmona, joka säteili ympärilleen positiivista läsnäoloa.

- Minusta hän oli positiivisuuden perikuva. Minulla on hänestä pelkästään positiivisia muistoja. Se näkyy hänen kappaleissaan, jotka ovat rytmikkäitä ja tanssittavia sekä duurivoittoisia, hän sanoo.

- Hienointa kappaleissa on se, että ne sisältävät joko melodiallisen tai tekstillisen koukun. Teksteissä hän oli nero keksimään tarttuvia laineja ja mielenkiintoisia ilmaisuja. Hänen teksteissään on aina pieni pilke silmäkulmassa, hän sanoo.

(kuva: Jonna Öhrnberg)

Kuuntele kappale alta.

Lue myös: 13 vuotta Aki Sirkesalon kuolemasta - suomalaislaulaja julkaisee edesmenneen tähden tekemiä lauluja

Kilpailut

Uusimmat