Kuva: Getty Images

Sami Yaffa joutui Lemmyn kuristamaksi 80-luvulla: "Kelasin, että se tappaa minut nyt!"

29.01.2018 21:08 - Mikko Räsänen

Lemmy Kilmister antoi Sami Yaffalle opetuksen, jota hän ei vieläkään ole unohtanut.

Radioplayssa julkaistussa Klassikoiden kullankaivajat -ohjelmassa Hanoi Rocks -legenda Sami Yaffa (yllä vasemmalla) kertoo pitkän uransa uskomattomista kohtaamisista ja parhaista rockin kulisseissa näkemistään tarinoista. Klassikoiden kullankaivajien Lontooseen keskittyvässä jaksossa puhutaan legendaarisista yhtyeistä kuten The Clashista, Rolling Stonesista, Sex Pistolsista, The Whosta ja The Kinksistä, sekä soitetaan näiden parhaita kappaleita.

Lontoosta ei voi kuitenkaan puhua, ellei ota puheeksi myös Motörheadia ja sen legendaarista keulamiesta Lemmy Kilmisteriä. Yaffa oppi tuntemaan Lemmyn jo 1981-1982, jolloin Hanoi Rocks muutti Lontooseen edistämään maailmanvalloitustaan. Yllä oleva kuva on otettu Lontoossa noihin aikoihin.

- Lemmy oli tuolloin Lontoossa aina samassa yöklubissa pelaamassa yksikätistä rosvoa. Se syötti sinne kolikoita ja veti jack and cokea, Yaffa muistelee ensitapaamisia legendan kanssa.

- Lemmystä tuli vähitellen ystävä. Se sanoi aina "how you doin' Sammy", Yaffa kertoo imitoiden Lemmyn puhetyyliä.

Noihin aikoihin tapahtui myös kohtaaminen, jonka Yaffa muistaa yhä elävästi.

- Kerran Lemmy näki, että olin vähän huonosti. Olin silloin vetänyt vähän huonompaa huumetta, mistä Lemmy ei digannut siitä syystä, että sen nuoruudenrakkaus ja monta ystävää oli kuollut siihen.

- Minulla oli silloin nenän puoliväliin ulottuva pitkä tukka, eikä silmiäni näkynyt sen alta. Lemmy tuli ja nosti otsatukkani ylös nähdäkseen, missä kondiksessa silmäni olivat. Kun se näki, että pupillini olivat todella pieninä, veti se ihan kauheat pultit. 

- Se otti mua niskasta kiinni ja nosti mut seinälle. Olin tukehtumassa siinä ja mietin, että mitä helvettiä nyt tapahtuu. Olin täysin shokissa ja aloin kelaamaan, että se tappaa minut nyt. Mutta sitten aloin kelaamaan, että jos kuolen, niin ainakin Lemmy tappoi mut. Ainakin se oli Lemmy, eikä kuka tahansa. 

Yaffalta ei lopulta lähtenyt henki, vaan viestin annettuaan Lemmy päästi nuoren suomalaisen pinteestä.

- Se antoi mulle vain oppitunnin tästä kamasta ja sanoi, että älä nyt ole perkeleen juntti, koska tähän kuolee jengiä koko ajan. Se viesti jäikin nalkuttamaan takaraivoon, että tämä typeryys pitää lopettaa pikkuhiljaa.

- Viisi vuotta myöhemmin olin Nykissä Toys for Tots -tapahtumassa. Se oli Helvetin enkeleiden järjestämä hyväntekeväisyystapahtuma, missä kerättiin leluja lapsille. Lemmy oli enkeleiden kanssa hyvää pataa ja oli aina myös noissa tapahtumissa. Se tuli taas sieltä sanomaan "Hi Sammy, how you doin'" ja nosti taas mun hiuksiani.

- Nyt olinkin vetänyt sitä, mistä Lemmy tykkäsi, ja silmäni olivat lentävien lautasten kokoiset.  Lemmy näki sen ja sanoi "You're doin' allright!", Yaffa kertoo nauraen. 

Lataa ilmainen Radioplay ja kuuntele Klassikoiden kullankaivajien rockhistoriaa pursuavat jaksot täältä

Lue myös: Legendaarisen suomirock-kappaleen riffi paljastui kopioksi

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat