Kuva: AOP

Queen-legenda kiittää Def Leppardin laulajaa henkensä pelastamisesta - "Meinasin menettää urani"

02.04.2019 13:00 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Brian May johdatti Def Leppardin Rock And Roll Hall of Fameen.

Def Leppard valittiin Rock and Roll Hall Of Fameen 29. maaliskuuta ja Queen-legenda Brian May, 71, johdatti yhtyeen kunnia-asemaan. May kertoi puheessaan tarinan, jossa paljastui, että Def Leppardin laulaja Joe Elliot pelasti hänen henkensä.

"Syyskuussa 1983 olin nauhoittamassa The Works -albumia Los Angelesissa. Päätin lähteä hieman viettämään iltaa ja Def Leppard soitti paikallisella areenalla, L.A. Forumilla. Menin katsomaan keikkaa ja pakko sanoa: En ollut koskaan nähnyt vastaavaa. Olen katsonut Forumilla mahtavia konsertteja, mutta en ollut koskaan nähnyt yleisön reagoivan noin. He huusivat, kiljuivat ja seisoivat koko esityksen ajan.

Menin moikkaamaan bändin jäseniä ja he pyysivät, että tulisinko soittamaan heidän kanssaan seuraavana päivänä. Suostuin ja loppu on historiaa.

Se on historiaa, koska meinasin menettää urani ja elämäni, sillä tämä oli Pyromania ja produktio sisälsi melkoisesti liekkejä. Elliot huomautti minulle, että pommeja ja ilotulitteita täytyy varoa. Soitimme Travelin´ Band -kappaletta ja Joe alkoi huutamaan "Brian Brian!". Ajattelin, että hän vain höpisee, mutta sama jatkui. Yhtäkkiä suuri liekki iskeytyi eteeni ja juuri ajallaan, Joe veti minut sen alta pois. Voisi siis olla, että en olisi täällä enää ilman Joeta, joten hän pelasti henkeni."

Lue myös: Def Leppardin jättihitti ei meinannut kelvata levy-yhtiölle - "He pitivät sitä naurettavana"

Lue myös: Kuinka Def Leppard -nimi keksittiin? Yhtyeen solisti Joe Elliot muistelee bändin alkuvuosia

Lähde: Planet Rock

Kilpailut

Uusimmat