Kuva: Thomas Hanses

Daruden viisushow pistettiin täysin uusiksi ikävän syyn takia - "Se harmitti meitä aika rajusti"

12.05.2019 17:05 - Iiro Myllymäki

UMK-esityksessä nähtyä kuutiota ei nähdä viisulavalla.

Vaikka varsinainen viisuviikko on vasta pyörähtämäisillään käyntiin, Suomen edustajat Darude ja Sebastian Rejman ovat ehtineet työstää esitystään ja nauttia viisukaupunki Tel Avivista jo yli viikon verran. Takana on kahdet harjoitukset, ja miehet odottavat hyvillä mielin tiistain semifinaalia, jossa Suomi kamppailee pääsystä lauantain viisufinaaliin.

Voice.fi pääsi tapaamaan Darudea ja Sebastiania Tel Avivin helteisellä merenrantahotellin terassilla. Vaikka viisupyöritys voi olla hektistä ja paine onnistua voi olla kova, miehet ovat selvästi onnistuneet rentoutumaankin.

- Keskittynyttä ja rentoa on ollut. Lopputulosta ajatellen se on ehkä paras mahdollinen olotila, Darude kertoo.

(kuva: Thomas Hanses)

Look Away -esityksessä paljon on muuttunut Uuden musiikin kilpailun jälkeen. UMK:ssa esityksen jujuna oli pyörivä kuutio, jonka sisällä Darude soitti ja jonka päällä tanssija Etel Röhr esiintyi. Viisulavalla nähtävässä esityksessä kuutio loistaa poissaolollaan, ja tämä on herättänyt viisufaneissa monenlaisia reaktioita. Ihmiset ovat arvailleet, miksi kuutio on päätetty jättää esityksestä pois ja oliko rakennelma kenties liian iso tai hankalasti kuljetettavissa Suomesta Israeliin. Darude valottaa, että kuutio jouduttiin jättämään pois teknisistä syistä. Näin ollen kuution poistaminen ei ollut luovista lähtökohdista syntynyt muutos, vaan ikävä välttämättömyys.

- Ne olivat meistä riippumattomia syitä. Yritimme kaikkemme, mutta se ei ollut mahdollista. Se ei ollut suoraan kuution mahtumisesta kiinni, mutta vastaavista teknisistä tekijöistä. Se harmitti meitä kaikkia aika rajusti jossain kohtaa, koska tiesimme, että UMK-show oli messevä ja saimme siitä positiivista palautetta kansainvälisiä blogeja myöten, Darude sanoo.

Katso alta pätkä Suomen toisista harjoituksista Tel Avivissa.

Kuution sijasta viisulavalla nähdään pieni koroke, jonka päällä tanssija esiintyy. On yleisesti arveltu, että koroke symboloi sulavaa jäätikköä, sillä ilmastonmuutos on ollut yksi kappaleen taustavaikuttimista. Darude on esityksessä sijoitettu lavan yleisöstä katsottuna vasempaan reunaan. Sebastian Rejman hyödyntää esiintymisessään lavasta ulkonevaa catwalk-rakennelmaa.

Videoprojisoinnit näyttelevät suurta roolia esityksessä. Niiden avulla luodaan muun muassa illuusio Äiti Maata symboloivan tanssijan hukkumisesta. Viisuareenan tarjoamat tekniset edellytykset ovat saaneet miehet unohtamaan kuutiomurheet. Molempien mielestä uusi show on parempi kuin UMK:ssa nähty.

Lue myös: Mitä Darude oikeastaan tekee viisulavalla, kun musiikki tulee nauhalta?

Kilpailut

Uusimmat