Kuva: Lauri Kujanpää

Ysärin Kuninkaalliset kiertävät Suomea - 'Meidän bileissämme tanssitaan pöydillä'

19.09.2019 17:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Kiertueella juhlitaan muun muassa Movetronin ja Waldo´s Peoplen 25-vuotiasta uraa.

Ysärin Kuninkaalliset -kiertue käynnistyi viime viikonloppuna Seinäjoelta. Kiertueella juhlitaan muun muassa Movetronin ja Waldo´s Peoplen 25-vuotista uraa sekä ysärimusiikin ilosanomaa. Myös Radio Novalta tuttu Dj Oku Luukkainen on useammalla keikkapaikkakunnalla mukana.

- Koko ysäriskenen tilanne on yllättävän kova, Luukkainen hehkuttaa Voice.fi:n haastattelussa.

- Jotenkin monet odottavat, että milloin ysäri oikein menee pois muodista. Eihän se oikeastaan mene, sillä ihmiset rakastavat kuunnella sitä musiikkia, mitä ovat nuorena kuunnelleet.  Okun Retroperjantai-lähetys esittelee tätä musiikkia myös sitten uudelle sukupolvelle ja niille ihmisille, jotka eivät pakolla ole vielä ysärimusaa löytäneet, Waldo´s Peoplen keulakuva Waldo pohtii.

Luukkainen ja Waldo ovat yhtä mieltä siitä, että ysäribiisit sopivat kaikille vauvasta vaariin.

- Aika paljon toivotaan alaikäisten keikkoja ja esimerkiksi lapset soittelevat Retroperjantai-lähetykseen ja antavat biisitoiveita. Tällainen musiikki ei katso ikää, sillä se on aika positiivista ja energistä. Ysäribiisien iloiset melodiat ja helppous ovat sellaisia, jotka toimivat kaikille, Luukkainen sanoo ja jatkaa:

- Se täytyy sanoa, että ysäribiisit eivät ole mitään rakettitiedettä. Tällaisen musiikin tarkoitus on se, että ihmiset pääsevät hetkeksi irtautumaan arjesta ja nauttimaan hyvistä bileistä. Vaikka meidän yleisön ikähaarukka on jotain 18-52 vuotta, niin siellä ihmiset ovat tasa-arvoisia. Kun mikä tahansa ysäribiisi kajahtaa keikalla, niin kaikki juhlivat eikä ketään kiinnosta toisen poliittiset mielipiteet tai muut.

(kuva: Lauri Kujanpää)

Haastattelussa Waldo myös miettii sitä, että huonoilla ajoilla ja iloisella musiikilla on selvästi korrelaatiota.

- Tällainen musiikki nousi silloin pinnalle, kun oli syvin lama. En usko, että on sattumaa, että samanlainen nousu tuli viime lamankin aikana vuonna 2008. Luulen, että tässä on jotain sellaista, että halutaan nauttia ja muistella hyviä aikoja, ja jos se arki on synkkää, niin päästä kokemaan sitä iloakin.

Luukkainen ja Waldo ovat samaa mieltä siitä, että retroskene voi hyvin koko Suomessa – ainoastaan Helsingissä voisi olla parantamisen varaa.

- Kyllähän sen voi sanoa, että se suurin menestys on vielä saavuttamatta Helsingissä. Luulen, että jos täällä järjestettäisiin enemmän ysäribileitä, niin tämäkin pää avautuisi aivan eri tavalla. Ysäribileet ovat siinä mahtavat, että ne antavat luvan bailata täysillä ja voi vaikka nousta siihen pöydälle tanssimaan. Vapaus on iso osa tätä.

Movetron, Waldo´s People ja Dj Oku Luukkainen julkaisivat viime viikolla kappaleen Nousee. Voit kuunnella sen alta tai suoraan Spotify-palvelusta.

Ysärin Kuninkaalliset -kiertueen keikkapäivämäärät näet tästä.

Lue myös: Suomalaisten suosikkiartistit yhteiskiertueelle - katso ysärikeikkojen paikkakunnat

Lue myös: Oku Luukkaisen Retroperjantai-ohjelma laajeni 24/7-nettiradioksi - tuuttaa ysäridancea tauotta

Kilpailut

Uusimmat