Kuva: AOP

Kohuttu suomirapkappale poistettiin striimauspalveluista - "Olemme tehneet virheen"

09.11.2022 12:15 - Iiro Myllymäki

Lewin ja Turistin kappale on poistettu musiikkipalveluista yhteisymmärryksessä artistien kanssa. Biisin lyriikoita on syytetty naisvihamielisyydestä.

Kohua herättänyt Lewin ja Turistin kappale Mietin ääneen on poistettu kaikista musiikkipalveluista. Kappaleen lyriikoita kritisoitiin sosiaalisessa mediassa laajalti naisvihamielisiksi, ja siinä tulkittiin olevan esimerkiksi seksiin pakottamiseen viittaavia kohtia. Rapkappaleen poistamisesta kertoo levy-yhtiö Babyface, joka toimii yhteistyössä Warner Musicin kanssa.

Tiedotteen mukaan päätös tehtiin yhdessä artistien kanssa.

”Olemme yhdessä Lewin ja Turistin kanssa päättäneet poistaa Mietin ääneen -biisin kaikista musiikkipalveluista. Babyfacen linja on antaa artisteillemme taiteellinen vapaus ilmaista itseään, mutta tässä tapauksessa on yhdessä artistien kanssa todettava, että olemme tehneet virheen. Ymmärrämme, että Mietin ääneen -kappale on ongelmallinen ja loukkaava”, Instagramissa julkaistussa päivityksessä lausutaan.

Julkaisussa todetaan, että kappaleen myötä on käyty tärkeää keskustelua. Levy-yhtiö toivoo, että keskustelu edistää muutosta suomalaisessa rap-kulttuurissa.

”Pahoittelemme tapahtunutta ja jatkossa toimimme viisaammin”, julkaisussa kirjoitetaan.

Koko päivityksen voit katsoa alta. Jos upotus ei näy, näet päivityksen tästä linkistä.

Lewi ja Turisti olivat aiemmin tällä viikolla YleX:n Uuden musiikin X -ohjelmassa puhumassa kappaleen herättämästä kohusta. Artistit pahoittelivat, että kappale on loukannut ihmisiä ja sanoivat, että kappaleen lyriikoihin oli otettu vaikutteita amerikkalaisesta räpistä. Tuolloin räppärit sanoivat, että kappaletta ei aiota poistaa striimauspalveluista. Koko haastattelun voi kuunnella tästä linkistä.

Lewi ja Turisti ovat myös poistaneet kappaleeseen liittyvät Instagram-päivitykset tileiltään. Artistit eivät ole toistaiseksi itse kommentoineet kappaleen poistoa sosiaalisessa mediassa.

Lue myös: Suomen Spotify-ykköseksi nousi yllätysnimi - suomirap-biisin lyriikat tulkittu naisvihamielisiksi

Lähde: YleX

Kilpailut

Uusimmat