Kuva: AOP

Coldplayn keikoilla erikoisratkaisuja - tavoitteena yhtyeen ympäristöystävällisin maailmankiertue

11.06.2024 17:15 - Vilma Toikka / vilma.toikka@bauermedia.fi

Suomeenkin tänä kesänä saapuvan Codlplayn kiertueen teema on ekologisuus.

Vuonna 2021 Coldplay kertoi suunnitelmastaan vähentää kiertueensa hiilijalanjälkeä. Nyt yhtye kertoo, että Music of the Spheres -kiertueella on onnistuttu kahden ensimmäisen vuoden aikana vähentämään 59% hiilidioksidipäästöjä verrattuna edelliseen maailmankiertueeseen.  

Yhtye on kertonut muun muassa vähentävänsä lentämistä, sekä käyttämällä uusiutuvaa lentopolttoainetta siellä, missä lentämistä ei voida välttää. Coldplayn keulahahmo, Chris Martin, kertoo bändin saaneen kritiikkiä lentomatkustamisesta.

- Ihmiset, jotka antavat meille palautetta lentämisestä, ovat oikeassa. Meillä ei ole mitään vastaansanomista siihen, Martin sanoo.

Martin kertoo kuitenkin mahdollisuuksien mukaan käyttävänsä julkista liikennettä keikalle saapumiseen.

Hiilijalanjäljen minimointi on huomioitu konserteissa monella eri tapaa, kuten energiatehokkaalla valaistuksella ja aurinkopaneeleilla. Konsertin rakennusmateriaaleina on hyödynnetty kestävää materiaalia, kuten bambua aina kun mahdollista.

Myös fanit pääsevät osallistumaan hiilijalanjäljen vähentämiseen. Kenttäyleisö pääsee hyppimään erikoisvalmisteisella lattialla, joka tuottaa virtaa tapahtumapaikalle. Konserteista löytyy myös kuntopyöriä, joita polkemalla saa myös tuotettua sähköä konserttipaikalle.

Yhtye on myös kertonut istuttavansa puun jokaista konserttikävijää kohden.

Coldplay kertoo olevansa kuitenkin kaukana vielä siitä mihin he haluavat tavoitteellaan päästä. 

- Olemme kiitollisia kaikkien tähänastisesta avusta ja kunnioitamme kaikkia, jotka pyrkivät viemään asioita oikeaan suuntaan, yhtye summaa.

Kiertueesta aiheutuvat jätteet lähetetään uudelleenkäyttöön, kierrätykseen ja kompostointiin.

Coldplay saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen heinäkuussa 2024 ja esiintyy yhteensä neljän keikan verran Helsingin Olympiastadionilla. Keikat järjestetään 27. heinäkuuta, 28.heinäkuuta, 30. heinäkuuta ja 31. heinäkuuta.

Lue myös: Coldplay rikkoo ennätyksiä - neljäs keikka Helsinkiin

Lue myös: Coldplay lopettaa musiikin tekemisen vuonna 2025 - julkaisee vielä kolme albumia

Lähde: BBC

Kilpailut

Uusimmat