Kuva: Handout

Suomalaisartisti ihmettelee: Joutui itse maksamaan omat platinalevynsä

23.03.2016 14:15 - Mikko Räsänen

Waldon vuonna 2009 julkaisema Lose Control myi platinaa. Platinalevyn saaminen seinälle jäi kuitenkin artistin itsensä vastuulle.

Kun artistien levyt myyvät kultaa tai platinaa, huomioi levy-yhtiö menestyksen luovuttamalla artistille asiaankuuluvat kulta- tai platinalevyt tunnustukseksi. Monesti rajan ylittymisesti ei edes kerrota artistille etukäteen, vaan tunnustus luovutetaan artistille yllättäen esimerkiksi jonkun konsertin yhteydessä.

Waldo's Peoplen kohdalla asiat eivät sujuneet näin helposti. Yhtyeen Lose Control -kappale ilmestyi 2009 ja voitti Suomen euroviisukarsinnan. Nyt single on ylittänyt jo platinarajan, mutta platinalevyä ei ole kuulunut.

Lopulta Waldo eli Marko Reijonen ratkaisi asian tilaamalla ja maksamalla platinalevynsä itse. Tunnustusten julkinen luovutus tapahtui viime viikolla risteilyllä, jossa Waldo oli esiintymässä.

Radio Novan Retroperjantaita juontava Oku Luukkainen haluaa julkisesti onnitella Waldoa.

- Waldo oli jo 90-luvulla ehkä Suomen kovin eurodance-nimi ja viimeistään Lose Control näytti yleisölle, että hän on yhtä kova tekijä vielä 2010-luvulla. Waldo on inspiroinut esikuvallaan niin muita muusikoita kuin tällaisia retrojuontajia, joten platinalevy on yksi hieno tunnustus hyvin tehdystä työstä.

Lue myös: Waldo esittelee parhaat eurodance-kappaleet - katso top5-lista

Kilpailut

Uusimmat