Kuva: Heidi Strengell

”Minulla on oikeus vaatia kondomin käyttöä” - Himocast-juontaja avoimena asennemuutoksestaan

17.03.2022 17:15 - Riia Frost

Himocast-podcastin viimeinen jakso käsittelee seksin harrastamista alkoholin alaisena.

- Humala ja seksi, sitä me kaikki olemme ehkä joskus harrastaneet.

Näillä sanoilla Himocast-podcastin toinen juontaja Chike Ohanwe, 32, aloittaa uusimman jakson yhdessä Jenni Janakan, 36, kanssa. Kyseessä on kauden kahdestoista ja viimeinen jakso, jossa käsitellään seksin harrastamista humalassa.

Alkoholin tiedetään tutkitusti poistavan estoja, joten humala ja seksi kuuluvat etenkin monen sinkun elämään. Tämä teema johtaakin juontajien väliseen keskusteluun, jossa he käsittelevät ehkäisyn unohtamista aamuyön pikkutunneilla. Ainakin Janakka myöntää tehneensä tämän virheen monta kertaa.

Juontaja myös avautuu siitä, miten hän oppi vasta 28-vuotiaana puolustamaan oikeuksiaan kondomin käytöstä.

- Minun täytyi käydä itseni kanssa todella vahva keskustelu siitä, että minulla on oikeus vaatia kondomin käyttöä joka ikisellä seksikerralla. Riippumatta siitä, miten väsynyt, kännissä tai himoissani olen, Janakka kertoo.

- Kortsun pukeminen on kuitenkin helpompaa kuin klamydian hoito, Janakka lisää.

Janakka myöntää ajatelleensa nuoruudessaan, että kortsun vaatiminen pilaisi himokkaan tunnelman, eikä hän halunnut tuolloin olla vaivaksi kenellekkään.

- Olen ajatellut todella pitkään, että jos seksikumppanilla ei ole kondomia mukana tai hän ei muuten vaan suostu sitä laittamaan, niin en kehtaa silloin olla inhottava ja vaatia sitä, juontaja muistelee.

Janakka paljastaa haluavansa tunnustaa vanhan ajattelutapansa, jotta hänen kaltaisensa ihmiset voisivat oppia asennoitumaan toisin.

- Voit yhtä lailla käydä vastaavanlaisen keskustelun itsesi kanssa, eikä se ole koskaan liian myöhäistä, Janakka kertoo kuulijoille.

Vinkit kondomeista kiukutteleville

Janakka ja Ohanwe käsittelevät myös aiheeseen liittyviä vitsejä, joiden mukaan "kondomit olisivat perseestä". Tämä on saattanut lisätä kondomin vastaista kulttuuria, joka luo kumin pukemisen laiskuutta.

- Vaikka se saattaa hetkeksi pysäyttää sen hetkisen kiihkon, niin silti kondomin pukemiseen menee vain seitsemän sekuntia, Ohanwe toteaa.

Juontajat myös painottavat olevan aina hyvä käyttää ehkäisyä kulkutauteja sekä vahinkoraskauksia välttääkseen.

- Hanki todella hyviä kondomeja sekä parempi asenne, juontajat vinkkaavat.

Himocastin viimeisessä jaksossa puhutiin muun muassa orgioista ja nimen unohtamisesta seksin aikana. Voit kuunnella koko jakson alta tai Podplaysta.

Juontajat muistuttavat kondomin käyttämisestä. (kuva: Shutterstock)

Lue myös: Jenni, 35, osti seksiä ja kertoo nyt avoimesti, miltä kaikki tuntui - "Tosi miellyttävä kokemus"

Lue myös: Siivoamalla enemmän seksiä - radiojuontaja kertoo, miten lapsiperhearjessa seksielämän saa toimimaan

Voice.fi ja Podplay ovat molemmat osana Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat