Anorektikko lähes kuoli syömishäiriöön - nykyään tuntemattomat haukkuvat lihavaksi

07.03.2017 21:45 - Senni Loikala

Kaikkien mielestä brittinainen ei näytä upealta toivuttuaan vakavasta syömishäiriöstä.

Brittinainen ja bloggaaja Megan Jayne Crabbe, 23, selätti anoreksian ja kerrytti painoaan terveisiin lukemiin. Nykyään Crabben vartalossa on runsaasti muotoja ja hän kertoo tuntevansa itsensä erittäin onnelliseksi - siitä eivät silti julmat nettikommentoijat piittaa. Heistä Crabben paino on noussut liikaa ja he haukkuvat nuorta naista lihavaksi.

Crabbe vastasi kuulemiinsa, itseään ja nykyistä vartaloaan koskeviin ennakkoluuloihin Instagramissa. Hän julkaisi noin viikko sitten päivityksen, josta on tullut suuri nettihitti. Lue alta Crabben vapaasti suomennettu kirjoitus.

”Päätit siis pilata vartalosi?”

"Ei, päätin lopettaa itseni päivittäisen kiduttamisen siitä, etten mahtunut sellaiseen muottiin, johon en alkuunkaan kuulunut."

”Minusta näytit ennen paljon terveemmältä.”

"Sepä on hauskaa, sinä taas näytit minun silmissäni paljon älykkäämmältä ennen kuin rinnastit pelkän painon terveyteen ja unohdit, että myös henkinen hyvinvointi liittyy terveyteen."

”Olisit voinut pysyä entisissä mitoissasi ja oppia rakastamaan vartaloasi. Ei sinun olisi ollut pakko tulla lihavaksi.”

"Olisin voinut pysyä sellaisena ja ajautua syömishäiriön kierteeseen, joka lähes tappoi minut 15-vuotiaana. Olisin voinut jatkaa itseni nälkiinnyttämistä ja treenata yhä pakonomaisesti tuntikausia päivässä, mutta se ei olisi ikinä opettanut minua rakastamaan itseäni. Sillä ei ollut väliä, kuinka paljon pudotin painoani - löysin aina jotakin, mitä inhosin itsessäni.

Tietenkään ihmisten ei tarvitse lihoa oppiakseen rakastamaan itseään, mutta minun kehoni tarvitsi sitä, jotta vartaloni vastaisi henkistä vapauttani. Tämä on minun onnellinen vartaloni."

”Et voi olla onnellinen tuossa vartalossa, minä en ainakaan pystyisi”

"En minäkään sitä olisi ennen uskonut, mutta kuten tiedämme, onnellisuus ei riipu vaatekoosta. Minä heitin hukkaan liian monta vuotta elämästäni uskoen, että se olisi.

En aio pimittää ihmisiltä sitä tietoa, että he ansaitsevat onnen juuri sellaisina kuin he ovat. He ovat ansainneet sen, että he elävät täysillä juuri nyt - eikä vasta sitten, kun he ovat viisi kiloa laihempia. Ihmiset ansaitsevat henkisen vapauden.

Niinpä tahdon sanoa jokaiselle tätä lukevalle ihmisille: Toivon, että myös sinä saat vapautesi, näyttipä se millaiselta tahansa. Aion kannustaa sinua joka askeleella sitä kohti.

Katso netissä leviävä päivitys alta.

Jos Instagram-upotus ei näy, pääset näkemään päivityksen tästä.

Kilpailut

Uusimmat