Kuva: Fotolia

Oman parisuhteen kyseenalaistaminen on normaalia - 4 kysymystä, jotka saattavat pyöriä mielessä

31.07.2017 20:45 - Senja Rapila

Pitkässäkin parisuhteessa saattaa alkaa kyseenalaistamaan asioita, mutta on tärkeää tietää missä menee terveen ajattelun raja.

Millaisia normaaleja epäilyksiä ja kysymyksiä parisuhteessa elävillä ihmisillä on? Voit lukea Elite Dailyn listaamat asiat alapuolelta:

1. "Tuleeko tämä ihminen olemaan uskollinen?"

Tämä on hyvin yleinen epäily, jolta tuskin kukaan välttyy suhteen aikana, riippumatta suhteen kestosta. Varsinkin jos sinua on petetty aiemmassa suhteessa, uuteen kumppaniin luottaminen voi tuottaa vaikeuksia, riippumatta siitä kuinka luottamuksen arvoiselta hän tuntuu.

Uskollisuuden kyseenalaistaminen on täysin normaalia siihen pisteeseen asti, kunnes epäily muuttuu ylitsepääsemättömäksi. Epäilyt voivat muuttua niin suuriksi, että ne voivat sabotoida suhteen kokonaan. Luottamus on tärkeintä.

2. "Pitääkö tämä ihminen minusta?"

Vaikka hän viettääkin aikaa kanssasi, harrastaa seksiä kanssasi ja on kertonut haluavansa olla vain ja ainoastaan sinun kanssasi, saattaa se pieni ääni päässä kysyä, että pitääkö hän sinusta oikeasti. Tämä on normaalia varsinkin silloin, jos on ollut ihastunut toiseen pitkään ja aloittanut vasta suhteen.

Tämä voi johtua siitä, että et vielä tunne kumppaniasi täydellisesti. Hän ei välttämättä osaa ilmaista tunteitaan niin kuin sinä haluaisit, ja vaikuttaa tämän vuoksi hieman etäiseltä. Pidä siis hermosi kasassa ja luota siihen, että jos hän seurustelee kanssasi, hän todella haluaa olla kanssasi.

3. "Sovimmeko yhteen muutenkin kuin pelkästään seksuaalisesti?"

Seksi on monille se asia, joka määrittää suhteen sopivuuden. Jos olette aloittaneet suhteenne tulisesti ja kuumasti sängyn puolella, saattaa tuleva hämmentää sinua. Kun himon liekit laantuvat, eikä seksiä ole enää yhtä paljon kuin alussa, se voi aiheuttaa epäilyksiä suhteesta.

Toiko pelkästään seksi teidät yhteen? Sovitteko muutenkin yhteen kuin pelkästään seksin tiimoilta? Tunnetko todella sitä henkilöä, jonka kanssa vietät päiväsi? Kun suhteenne muuttuu arkisemmaksi ja alatte tutustua toisiinne oikeasti, saattaa tällaiset ajatukset pyöriä päällimmäisenä päässä.

Muista kuitenkin, että siihen on syynsä miksi olette yhdessä. Vaikka seksi olikin kuumaa ja tulista alussa, ei se ole todennäköisesti pelkästään se syy miksi olette yhdessä. 

4. "Pääsemmekö yli yhteensopimattomuudesta?"

Jossain vaiheessa kun opit tuntemaan kumppanisi kunnolla - eli opit hänen elämänarvoistaan, tavoitteistaan, uskonnostaan tai haluista perustaa perhe - se ei välttämättä sovi täydellisesti yhteen oman elämäntyylisi kanssa.

Yhteensopimattomuuden kyseenalaistaminen on täysin normaalia ja terveellistäkin. Seurustelu on kokonaisuudessaan oppimisprosessi, jos vain teet sen oikein. Sen aikana tulisikin löytää kaikki eroavaisuudet ja päättää, mitkä saattavat tuottaa vaikeuksia myöhemmin, ja onko niihin mahdollista keksiä ratkaisuja ja kompromisseja.

On normaalia kyseenalaistaa omaa suhdettaan, mutta on myös tärkeää tietää se raja, missä kyseenalaistaminen on vielä normaalia. Jos se muuttuu piinaavaksi ja ylitsepääsemättömäksi, voi se vahingoittaa suhdetta.

Lähde: Elite Daily

Lue myös: Ihmiset kertovat: Salaisuudet, joita emme olisi halunneet kuulla

Lue myös: Lapsuus ja vaikeimmat hetkenne - 7 puheenaihetta, jotka paljastavat suhteenne muuttuneen vakavaksi

Lue myös: Kuinka monta suhdetta tarvitaan ennen "sen oikean" löytämistä? Tutkimus selvitti

Kilpailut

Uusimmat