Kuva: Fotolia

Lapsuus ja vaikeimmat hetkenne - 7 puheenaihetta, jotka paljastavat suhteenne muuttuneen vakavaksi

29.07.2017 16:15 - Emmi Moilanen

Vakavasta parisuhteesta kertoo esimerkiksi se, että toisen edessä pystyy näyttämään myös luonteensa hankalimmat puolet ilman, että tarvitsee pelätä suhteen päättymistä.

Kun tapailuvaihe muuttuu seurusteluksi, asia yleensä käydään läpi yhdessä kumppanin kanssa sanallisesti sopien. Tämän jälkeen suhde usein kehittyy omalla painollaan, ja välillä osapuolten voikin olla vaikea pysyä kärryillä siitä, kuinka vakavaksi voivat suhteensa määritellä. On kuitenkin olemassa muutamia keinoja, joiden avulla voi tarkkailla parisuhteensa kehittymistä entistä vahvemmaksi.

Elite Daily listasi puheenaiheet, joiden käsitteleminen yhdessä kumppanin kanssa viittaa siihen, että suhde on muuttumassa erittäin vakavaksi.

1. Lapsuusajat ja perheenne

Kun asiat ovat todella vakavoitumassa, puheenaiheeksi usein nousee se, millaisessa ympäristössä itse on kasvanut ja kehittynyt. Perheestä ja menneisyydestä puhuminen osoittaa, että luottamuksenne on jo niin vakaalla tasolla, että pystytte keskustelemaan myös paljon tunteita herättävistä kokemuksista ja asioista.

2. Suurimmat unelmanne

Unelmointi ja etenkin haaveista ääneen kertominen voi tuntua pelottavalta. Kun myönnämme haaveilevamme jostain, tulemme samalla paljastaneeksi sen, että elämässämme on olemassa suuria tavoitteita.

Kun haaveet ovat erityisen suuria, on myös suurempi riski epäonnistua jahdatessaan unelmaansa. Tämän takia unelmista keskustelemista pidetäänkin usein hyvin henkilökohtaisena asiana. Voi olla, että tällöin tulet kertoneeksi ihastuksen kohteellesi asioita, joita kovin moni muu ei sinusta vielä tiedä.

3. Elämänne vaikeimmat hetket

Toisiinsa vakavasti sitoutunut pari ei jätä keskustelujaan vain pinnalliselle tasolle. Kokemusten jakaminen elämänne vaikeimmista hetkistä saa teidät kummatkin avautumaan yhä enemmän menneisyydestänne. Kipeistä asioita puhuminen ei koskaan ole helppoa, joten näiden asioiden jakaminen tuo teidät yhä lähemmäs toisianne.

4. Hankalimmat luonteenpiirteenne

Omista heikkouksistaan ja vaikeista luonteenpiirteistä puhuminen osoittaa sen, että tunnette olonne riittävän mukavaksi toistenne seurassa näyttääksenne myös epätäydellisen puolenne. Vaikka omista heikkouksistaan kertominen voi tuntua hermostuttavalta, ennen pitkää on helpottavaa huomata, että rakkaasi pysyy rinnallasi kaikesta huolimatta.

5. Ajatuksenne naimisiinmenosta ja lapsista

Kun huomaatte keskustelevanne vakavasti tulevaisuuden suurista haaveista ja sitoumuksista, voitte olla varmoja siitä, että suhteenne on kehittymässä oikeaan suuntaan. Tasapainoinen ja vakava parisuhde vaatii sen, että suhteen molemmat osapuolet ovat samalla sivulla siitä, mitä haluavat yhteisen tulevaisuutensa pitävän sisällään.

6. Raha-asiat

Rahasta keskusteleminen ei ole se kaikista romanttisin puheenaihe, mutta erityisen tärkeää silloin, kun olette ottamassa suhteessanne seuraavaa askelta eteenpäin. Tämä viestii siitä, että mahdollisesti haaveilette asuvanne vielä joskus saman katon alla ja haluatte jakaa yhteisen talouden.

7. Syvälliset tunteenne

Tapailusuhteessa ja vakavassa parisuhteessa on selkeä ero tavassa, jolla pariskunta käsittelee tunteitaan. Suhde ilman vakavaa sitoutumista voi sisältää tunteista ja toiveista puhumista vain pinnallisella tasolla ja tiedätte suunnilleen, mistä toinen pitää ja mitä hän inhoaa.

Vakavassa parisuhteessa tunteista puhumiseen suhtaudutaan yksityiskohtaisemmin. Tällöin osapuolet tietävät myös sen, mistä kokemuksista tunteet kumpuavat ja minkä takia kumppani reagoi tietyllä tavalla eri asioihin.

Lue myös: Seksielämä voi kertoa parisuhteen piilevistä ongelmista – paljastavat merkit listattiin

Lue myös: Tutkijat selvittivät varman keinon saada parisuhde vahvemmaksi

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat