Kuva: Fotolia

Aika kultaa myös lapsuusmuistot: Tilanteet, joissa sisarukset ajoivat sinut raivon partaalle

11.10.2015 15:15 - Tiina Svensk

Jokainen sisarkatraassa kasvanut tietää, kuinka ärsyttää omia siskojaan tai veljiään.

Sisarukset ovat mahtavin tukiverkosto, johon voi tukeutua missä elämäntilanteessa tahansa. Jokainen, joka on kasvanut useamman lapsen perheessä tietää, kuinka siskojen ja veljien välillä vallitsee vahva side.

Suuren rakkauden myötä tiedämme myös, kuinka omat perheenjäsenensä saa raivostumaan ja menettämään hermonsa sekunneissa. Muistatko, milloin viimeksi sinä kiusasit siskoasi tai veljeäsi tai jouduit itse pienen kiusan uhriksi?

Metro -sivusto listasi hetket, joihin jokainen sisarusten kanssa kasvanut voi varmasti samaistua. Muistatko nämä tilanteet lapsuus- ja nuoruusvuosiltasi:

1) Monopolia pelatessanne siskosi tai veljesi varasti sinulta rahaa: Sinä olit varma, että hän tekee niin, mutta et voinut todistaa sitä millään tapaa.

2) He lainasivat - eli varastivat - suosikkivaatteesi: Lupia kysymättä tietenkin. Yleensä vaatekappale ei koskaan palannut kaappiisi, tai jos niin kävi, se oli kulunut ja venynyt käyttökelvottomaksi.

3) He kiusasivat sinua asuvalinnoistasi: Eivätkä kuitenkaan suostuneet kertomaan, mikä oli vialla.

4) He kertoivat äidille ongelmistasi selän takanasi: Ja sen vuoksi jouduit keskustelemaan äitisi kanssa rakkaus- tai työhuolistasi.

5) Sisaruksesi neuvovat sinua ihmissuhdeasioissa: Koska he luulevat tietävänsä paremmin kuin sinä.

6) Huomasit ruokasi kadonneen jääkaapista: Muistatko hetket, jolloin olit säilönyt itsellesi annoksen lempiruokaasi jääkaappiin, ja pitkän päivän jälkeen se olikin kadonnut? Raivo sisaruksia kohtaan oli valtava.

7) Kun sisaruksesi arvostelivat poika- tai tyttöystävääsi armottomasti: Yleensä vanhemmat sisarukset osuivat arvioissaan oikeaan. Silti heidän kommenttinsa ärsyttivät.

8) He valokuvasivat sinua humalassa: Ja kiristivät sinua valonaran todistusaineiston avulla.

9) He tulivat kotiin humalassa ja herättivät sinut: Ilman mitään järkevää syytä, mutta he halusivat herättää sinut silti.

10) Sisaruksesi oli oikeassa ja sinä väärässä: Et kuitenkaan halua ikinä myöntää sitä heille ääneen.

11) Kun he muistuttivat rahasta, jonka olit heille velkaa: Tai kun ajattelit rahasummaa, jonka he olivat velkaa sinulle.

12) Kun he selasivat koneesi selaushistorian: Ja piikittelivät sinua eri sivustoista.


Lue myös: Sisko on paras ystäväsi - 10 syytä

Lähde: Metro




Kilpailut

Uusimmat