Kuva: Fotolia

Viisi seikkaa auttavat tutustumaan itseesi – ja menestymään urallasi

10.03.2016 13:15 - Pauliina Jokinen

Haluisitko päästä kohti unelmatyötäsi? Muutama keino auttaa!

Menestyviä naisia yhdistää yksi erityispiirre: he tunnistavat omat vahvuutensa ja tietävät, mihin suuntaan he haluavat urallaan ja elämässään mennä. Oman potentiaalin tiedostaminen auttaa myös ymmärtämään, minkälaisten ihmisten kanssa kannattaa ryhtyä yhteistyöhön – osaahan joku toinen varmasti jonkin toisen asian paremmin.

Verkostoituminen onkin monen menestyneen naisen taustalla. He haluavat jakaa osaamistaan ja oppejaan niin keskenään kuin nuoremmillekin naisille.

- Monilla menestyvillä naisilla on samanlainen arvopohja: he haluavat auttaa muita, tietävät omat vahvuutensa ja he haluavat jakaa oppimaansa tietoa. Silti heillä on erilaisia vahvuuksia, joita yhdistämällä syntyy mahtavia juttuja, kertoo toinen Huippunaisia – menestystarinoita -kirjan kirjoittanut muutosvalmentaja Maaretta Tukiainen.

Tukiaisen mukaan omien vahvuuksien tunnistaminen on erityisen tärkeää, jotta saattaisi kokea olonsa varmaksi myös muiden itsetietoisten naisten joukossa.

- Moni saattaa ahdistua vahvojen naisten seurassa, jos ei tunne itseään, Tukiainen tietää.

Suomessa omilla urillaan menestyneistä naisista kirjan kirjoittaneet Tukiainen ja Jaana Villanen listasivat viisi kohtaa, jotka auttavat syventämään itsetuntemusta.

1.Tunne itsesi

Reflektoi ja pohdi, miten toimit ja missä ovat vahvimmillasi. Tee havaintojesi perusteella johtopäätöksiä.

2. Tunnista se, mikä sinulle on kaikkein tärkeintä ja pidä siitä kiinni

- Konkreettisin apu on tehdä toiveista lista: mieti, mikä on tärkeää ja saatat löytää työn, jossa voit olla oma itsesi, Tukiainen kertoo.

3. Tutki, minkä tekemisestä nautit kaikkein eniten

Lähde rakentamaan uraasi sen ympärille.

- Itse haluan tuottaa sisältöä. Sen lisäksi minulle tärkein menestyksen mittari on vapauteni: saan tehdä sitä mitä haluan ja minulle maksetaan siitä korvaus, jotta pystyn elämään, Tukiainen kuvailee.

4. Kokeile asioita, joita et ennestään tunne

Ei haittaa, vaikka epäonnistuisit. Joudut kohtaamaan epäonnistumisen pelkosi, mutta et saa antaa sen hidastaa tahtiasi. Me kaikki epäonnistumme joskus.

5. Kouluttaudu ja opettele jatkuvasti uutta

Menestyvät naiset kokivat uuden oppimisen pitävän heidät vireessä ja mielenkiinnon yllä. Koskaan ei ole liian myöhäistä vaihtaa alaa tai opetella uutta taitoa.

Lue myös: ”Jos tunnet inspiroivan naisen, kerro se hänelle”

Kilpailut

Uusimmat