Kuva: Fotolia

Tee loppuvuodesta paras mahdollinen - neljä kokeilemisen arvoista vinkkiä

20.10.2016 18:15 - Elisa Jalasjoki

Syksy on otollista aikaa toteuttaa omia tavoitteitaan.

Vielä on muutama kuukausi aikaa tehdä tästä vuodesta se paras mahdollinen. Aloita esimerkiksi uusi harrastus tai muuta arkisia rutiinejasi. Jos tuntuu siltä, että suunta on vielä hukassa, voit ottaa mallia alla olevista esimerkeistä.

1. Muuta aamuritiinejasi 

Totuttuja tapoja on hyvä välillä lähteä muuttamaan. Esimerkiksi pimeisiin aamuihin saa lisää energiaa heräämällä hieman totuttua aiemmin. Näin jää aikaa rauhoittua ennen töiden alkua.

Anna itsellesi myös teknologiavapaata aikaa. Älä ala heti herättyäsi lueskella viestejä ja tarkistella sähköpostia, sillä se saa olon helposti stressaantuneeksi.

Tee joitakin aamuvalmisteluja valmiiksi jo ennen nukkumaan menoa. Valitse seuraavan päivän asu, katso bussin aikataulut etukäteen ja pakkaa käsilaukku valmiiksi. 

2. Kirjoita itsellesi ylös ennen joulua suoritettavia tavoitteita

Uudenvuoden lähestyessä on hyvä kerätä kokoon vuoden viimeiset tavoitteet - ja seurata niiden toteutumista. Joulukuun lopussa voit käydä läpi saavutuksesi ja kysyä itseltäsi:

Saavutinko tavoitteeni? Muutinko mieltäni niiden suhteen? Tuntuivatko tavoitteet realistisilta?

Tosiasia on, että ihminen saavuttaa unelmansa paremmin silloin, kun on kirjannut ne ylös. 

3. Kehitä itsellesi elämääsi tasapainoittava tapa

On tärkeää löytää itselleen sellaisia tapoja, jotka tukevat mielen tasapainoa. Kukaan ei halua palaa loppuun. 

Voit esimerkiksi keksiä itsellesi viikoittaisen tavan, jolla pyrit edesauttamaan omaa terveyttäsi ja hyvää oloasi. Pyri esimerkiksi käymään kerran viikossa juoksulenkillä tai tee kolmena päivänä viikossa pelkkää kasvisruokaa. 

Muutos lähtee pienistä asioista. Kun kehosi voi hyvin, sinäkin voit. On tärkeää myös osata sanoa ei. Kaikkea ei voi - eikä tarvitse tehdä. Tämän taidon avulla rajoitat selkeästi stressiäsi. Pysähdy, kuuntele kehoasi ja mieti mitä voisit tehdä eri tavalla. 

4. Nauti syyskeleistä

Muista antaa itsellesi aikaa myös hengittää ja nauttia syksystä. Kauniilla kelillä kannattaa lähteä ulkoilemaan. Tarkkaile luontoa ja sen värejä. Sovi esimerkiksi kävelytreffit ystäväsi tai kumppanisi kanssa. Voit myös valokuvata luontoa kauneimmillaan.

Syksyllä on myössallittua vain käpertyä viltin alle sohvalle ja avata televisio. Mikä vain käy - kunhan sinä tunnet olosi onnelliseksi. 

Lähde: Popsugar

Lue myös: Hoida ihoasi oikein syysilmojen viiletessä - ihoasiantuntijan 3 vinkkiä

Kilpailut

Uusimmat