Oletko niin vahva persoona, että se pelottaa muita? 6 merkkiä sisäisestä voimasta

06.04.2017 13:07 - Anna Hopi

Voimasi hehkuu ulospäin, koska uskot itseesi.

Vahvuus on ihmisessä oleva sisäinen ominaisuus. Toiset meistä ovat syntyneet jalat enemmän maan pinnalla, ja vaikuttaa siltä, että näillä ihmisillä on parempi kyky selvitä vaikeista koettelemuksista. Jos sinulla on voimakas persoonallisuus, olet todennäköisesti se kaveriporukkasi esikuva, jota muut ihailevat, kadehtivat ja myös harvoin ymmärtävät.

Vahvassa ihmisessä on usein pinnalla kovuutta, jolla ulkomaailman iskut voi torjua vaivattomasti. Vahvankin ihmisen sisällä voi kuitenkin olla pehmeä ja lämmin sisin, joka säteilee ulospäin. Tämä yhdistelmä hämmentää monia ihmisiä.

Vahvuutta ihaillaan, mutta ei ole aina helppoa olla vahva ihminen. Sinun ei tule tehdä kompromisseja miellyttääksesi muita. Tärkein asia on se, ettet missään tilanteessa ala pienentämään itseäsi, jotta jonkun toisen olo olisi helpompi. Vahvaan ihmiseen peilataan usein omat riittämättömyydentunteet, ja tästä syntyy se kateus, mitä muut kokevat häntä kohtaan.

Koetko olevasi vahva ihminen? Silloin alla olevat asiat pätevät elämääsi.

1. Mietit tarkkaan, keitä päästät elämääsi

Vaikka et aina tiedä tarkkaan, mitä haluat, tiedät ainakin sen, mitä et halua. Pidät todella tarkasti lukua ihmisistä elämässäsi ja näet helposti kuinka rehellinen tai kiero joku ihminen on. Et epäröi poistaa ihmistä kaveriporukastasi, jos hän toimii selkäsi takana. Annat ihmisten näyttää sinulle, keitä he ovat, jonka jälkeen teet päätöksesi.

2. Vihaat ja välttelet small talk -jutustelua

Käytät small talkia tilanteissa, joissa siitä on apua jonkun asian etenemisessä. Muuten pitäydyt asiassa ja keskustelet asioista, joilla on merkitystä.

3. Sinulla ei ole toleranssia huonolle käytökselle

Et ala riitelemään asioista, mutta jos huomaat ajattelematonta käytöstä tai toisten tahallista loukkaamista, puutut jollain lailla asiaan. Teet selvästi omat ajatuksesi, jotta toisella on mahdollisuus nähdä asiat, joille hän on sokea.

(kuva: Fotolia)

4. Olet peloton

Selviät pelkojesi kanssa, ja pystyt toimimaan niistä huolimatta. Se on harvinainen lahja. Kaikki eivät pysty tietoisesti kohtaamaan omia demonejaan. Älä vertaile itseäsi muihin, anna toisten käydä omat sisäiset taistelunsa. Jokainen kohtaa omat pelkonsa siinä tahdissa kuin on heille hyvä.

5. Et hae huomiota tai kohteliaisuuksia

Kun et tee mitään siksi, että saisit siitä jotain muilta, olet todella vahvoilla. Silloin teet asiat omasta halustasi ja seisot niiden takana. Tämä tuo sinulle sisäistä varmuutta - et hae kenestäkään pontta ja itsevarmuutta. Olet varma itsessäsi.

6. Näet epävarmuutesi mahdollisuuksina vahvistaa itseä

Sinäkin kohtaat ikäviä tilanteita, mutta et anna niiden hidastaa itseäsi tai pysäyttää sinua. Tiedät, ettet voi elää koko elämääsi mukavuusalueella. Haluat laajentua ja kehittyä ihmisenä. Haluat oppia uutta ja päästä kokemaan uudenlaisia asioita, siksi hyväksyt, jos tunnet joskus olevasi täysin hukassa. Se on vain uusi elämänvaihe, joka on aukeamassa.

(kuva: Fotolia)

Lähde: Higher Perspectives.

Lue myös: Vahva nainen tekee uhrauksia: "Ihmiset saattavat loukkaantua"

Kilpailut

Uusimmat