Kuva: Fotolia

Tutkimus todistaa: Laiskuus on tarttuvaa

10.04.2017 10:15 - Emma Ylistalo

Ensi kerralla sohvan nurkkaan jäädessäsi voit siis vierittää ainakin osan syystä läheisillesi.

Tuntuuko toisinaan sohvalta nouseminen ja Netflixin katsomisen keskeyttäminen kamalan vaikealta? Nyt on ainakin löydetty yksi selitys lisää, jota voit käyttää seuraavan kerran kun laiskuus iskee. 

Tuoreen tutkimuksen mukaan laiskuus nimittäin tarttuu. Jos psykologien tutkimukseen on uskominen, ympärillämme olevat ihmiset voivat siis olla syy siihen, jos emme saa itseämme ylös sohvalta. 

Myös kärsimättömyys ja varoivaisuus ovat samanlaisia piirteitä, joihin vaikuttavat ympärillämme olevat ihmiset. 

Asiaa selvittäneet tutkijat kertoivat, että heidän tutkimuksensa tukee aikaisempaa tietoa siitä, että ihmiset seuraavat toistensa tapoja. Tutkimusta varten 56 osallistujaa saivat tehtäviä, jotka vaativat viitseliäisyyttä, jotta saatiin analysoitua laiskuutta.

Tätä testatakseen osallistujat saivat valita joko fyysisesti vaativan tehtävän isolla palkkiolla tai helpomman tehtävän pienemmällä palkkiolla. Tämän jälkeen osallistujille näytettiin, kuinka muut olivat samassa tilanteessa valinneet. 

Samainen testi toistettiin uudestaan samoilla ihmisillä ja toisella kierroksella huomattiin, että osallistujien valinnoista alkoi tulla samantyyppisiä. Tutkijat siis huomasivat että, ihmiset "oppivat" toisiltaan laiskaa käyttäytymistä. 

Kun siis ensi kerralla haluat jäädä sohvan nurkkaan, voit ainakin osan käytöksestäsi laittaa myös ystäviesi piikkiin. 

Lue myös: Mene päiväunille, tulet onnelliseksi! Tutkijat paljastavat nokosten ihannepituuden

Lähde: Metro uk

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat