Kuva: Fotolia

Kolottaako herkkuhammasta? 4 maukasta ei-lihottavaa vaihtoehtoa

16.04.2017 10:15 - Karoliina Kotala

Moni suomalainen on melkoinen sokerihiiri ja me olemmekin kansana ahkeria sokerin kuluttajia. Jos haluat kuitenkin herkutella ilman huonoa omaatuntoa, on tarjolla erinomaisia vaihtoehtoja.

Jos haaveissa on välttyä ylimääräisiltä kiloilta, ei sokeria parane napostella turhan ahkeraan. Kaikkea voi toki nauttia kohtuudella, mutta jos haluat pysytellä erossa turhista rasvoista ja sokereista, kannattaa tilalle ottaa terveellisempiä ja kevyempiä vaihtoehtoja. 

Do it Right! -yrityksestä tuttu personal trainer Tanja Hinkkanen listasi omat terveelliset herkkusuosikkinsa, joilla pahimman makeanhimon saa talttumaan. 

Banaanijäätelö 

Pilko banaani paloiksi ja laita pakkaseen noin tunniksi. Laita palat sen jälkeen tehosekoittimeen ja lisää joukkoon haluamiasi marjoja pakkasesta. Sekoita tehosekoittimella ja laita seos vielä hetkeksi pakkaseen. Siten saat kevyttä, terveellistä ja maukasta jäätelöä. 

Rahkajäätelö 

Laita tehosekoittimeen maitorahkaa, marjoja ja tilkka hunajaa. Sekoita ja laita seos pakkaseen hetkeksi, kunnes se on jäätelömäistä. Voit myös nauttia kyseisen annoksen ilman jäädyttämistä, maku on lähes yhtä hyvä. 

Tumma suklaa 

Kun valitset reilusti tumman suklaan (vähintään 75 prosenttia) on se myös terveellinen vaihtoehto. Vaikka kyseinen herkku ei olekaan täysin sokeriton tai rasvaton, on se sen verran maistuvaa, että muutama pala riittää yleensä viemään makeanhimon. 

Mustikkabanaanimunakas 

Paista pannulla normaalimunakas, mutta lisää ennen nauttimista päälle mustikoita ja banaanisiivuja. Kuulostaa erikoiselta, mutta maistuu yllättävän hyvältä. 

- Joskus herkkuhimon voi laukaista myös jano tai nälkä. Syö siis säännöllisesti ja tarpeeksi sekä pidä huoli vedenjuonnista, Hinkkanen muistuttaa. 

Lue myös: Huvittaisiko treenin sijaan jäädä sohvalle makaamaan? 10 merkkiä, joista tiedät, että se on juuri oikea ratkaisu!

Kilpailut

Uusimmat