Kuva: Fotolia

Kelluuko kakkasi? 6 yllättävää asiaa, jotka wc-tuotoksesi sinusta paljastavat

24.04.2017 22:15 - Karoliina Kotala

Uloste on harvoin päivänpolttava puheenaihe, mutta silti se on osa jokapäiväistä elämäämme. Harva kuitenkaan tietää, mitä kaikkea se voikaan meistä kertoa.

Jokainen tietää, että vessatuotoksemme voivat vaihdella suurestikin, niin määrältään kuin laadultaankin. Mutta kuinka monta kertaa päivässä tulisi ulostaa ja miltä näyttää ideaali tuotos? Alla kuusi faktaa ulostamisesta:

Tumma kakka ei ole hyvä juttu

Mitä kovempaa ja tummempaa uloste on, sitä huonompaa se myös on. Tumma ja kova kakka kielii siitä, että uloste on muhinut kehossasi pitkään. Tehokkain keino tässä tapauksessa on vähentää lihan syöntiä ja nauttia enemmän kuitupitoisia kasviksia. Jos kakkasi on mustaa, on se ainakin kolme päivää vanhaa.

Täydellinen kakka on pehmeää, mutta ei löysää

Koostumukseltaan täydellinen uloste on kiinteää, mutta pehmeää, niin että se on helppo saada ulos suolesta. Ulosteen laatu on myös yleensä hyvä, kun ruokavalio ei sisällä liikoja sokereita tai huonoja hiilihydraatteja ja sen sijaan suositaan raakoja kasviksia ja muita kuitupitoisia eväitä. Terve kakka myöskin kelluu. Jos tuotos uppoaa pöntössä suoraan pohjaan, kielii se siitä, ettei ravinto ole erityisen terveellistä ja kuitupitoista.

Alkoholi saa ulosteen haisemaan pahalle

Uloste tuoksuu harvoin erityisen hyvälle, mutta alkoholi aiheuttaa entistäkin pahemman hajun ulosteessa. Yleensä alkoholintäyteisen illan jälkeisenä aamuna monella onkin kiire vessaan jo heti herättyä, tämä johtuu siitä, että keho haluaa nopeasti eroon huonolaatuisesta ulosteesta, joka ärsyttää suolta.

Älä pidättele ulostetta

Keholla on luontainen keino viestittää, milloin ulosteen on aika tulla ulos kehosta. Älä pidättele siis ulostetta liian pitkään, sillä jatkuva pidättely aiheuttaa kroonista ummetusta.

Kahdesti päivässä on ideaali

Ajatuksen tasolla paras olisi ulostaa kahdesti päivässä, aamulla ja toisen kerran aterianjälkeen päivällä. Totuus kuitenkin on, että kahdeksan ihmistä kymmenestä ei ulosta edes päivittäin ja sekin on täysin normaalia.

Vesi saa suolen toimimaan

Jos haluat saada suolen toimintaa aktivoitua, muista nauttia tarpeeksi vettä. Keho tarvitsee vettä, jotta kuidut voivat imeytyä, mikä puolestaan vaikuttaa suolen toimintaan. Vaihda siis limut suosiolla veteen.

Lue myös: Pikkutytön erikoinen toive toteutettiin - sai kakkateemaiset syntymäpäiväjuhlat

Lähde: Ask Men

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat