Kuva: Fotolia

Huolestuttava tutkimustulos: Ylipaino heikentää sperman laatua merkittävästi

21.09.2017 19:45 - Katariina Auvinen

Ylipaino vaikuttaa muun muassa siittiöiden määrään ja liikkuvuuteen.

Huffington Post -julkaisu uutisoi tutkimustuloksesta, joka tuo huolestuttavia uutisia ylipainoisille miehille. Muutama vuosi sitten ymmärrettiin ylipainon ja naisten hedelmällisyysongelmien olevan vahvasti yhteydessä toisiinsa. 

Nyt julkaistu tutkimus todistaa, että ylipaino on yhteydessä myös vahvasti miesten hedelmällisyyteen.Ylipainoisilla miehillä siittiöt eivät liikkuneet niin hyvin kuin normaalipainoisilla. Tämän lisäksi siitiöiden määrä oli vähäisempi. Jos siis lapsen saaminen on tulevaisuudessa toiveissa, on aika katsahtaa vatsanseudulle. 

Tutkimuksen päätutkijan ja lääkärin, Gottumukkala Ramarajun, mukaan pariskunta hakeutuu mitä todennäköisemmin hedelmällisyyshoitoihin, jos mies on ylipainoinen. 

Hedelmällisyystutkija, Geeta Nargund, ei ole yllättynyt tuloksista. Hänen mukaansa sperman laatuun vaikuttavat monet tekijät. 

-Ylipainon lisäksi siemennesteen laatua heikentävät muun muassa alkoholi, tupakointi sekä huono ravinto, Nargund listaa. 

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan joka viides suomalainen on ylipainoinen. Erityisesti juuri miesten ylipaino on lisääntynyt kuluneiden vuosikymmenien aikana. 

Lue myös: Tuore tutkimus yllättää: Television katseleminen huonontaa sperman laatua

Lähde: Huffington Post & THL

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat