Kuva: Fotolia

Tuore tutkimus yllättää: Television katseleminen huonontaa sperman laatua

10.09.2016 10:15 - Karoliina Kotala

Tutkijat ovat saaneet selvittää yllättävää tietoa arkisesta rentoutumiskeinosta ja ennen kaikkea sen yhteydestä sperman laatuun.

American Journal of Epidemiology julkaisi hiljattain tuoreen tutkimuksen, joka selvitti television katselun yhteyttä siemennesteen laatuun. Tutkimusta varten tutkittiin 1200 terveen nuoren miehen televisionkatselun määrää sekä otettiin veri- ja siemennestenäytteitä.

Kokeissa selvisi, että mitä enemmän miehet käyttivät aikaansa television edessä istuskeluun, sitä vähemmän siittiöitä heidän siemennesteensä piti sisällään. Esimerkiksi viisi tuntia televisiota päivässä katsovilla miehillä siittöiden määrä oli 104 miljoonaa, kun taas niillä, jotka eivät katsoneet televisiota luku oli 158 miljoonaa. 

Television edessä viihtyvillä miehillä myös testosteronitasot olivat alhaisemmat ja mitä enemmän aikaa television äärellä vietettiin, sitä alhaisempi luku oli. Yllättävää kyllä, tietokoneen äärellä istumisella ei puolestaan ollut sperman laatuun vaikuttavia vaikutuksia. 

Tutkimustuloksen uskotaan kuitenkin kertovan myös siitä, että paljon televisiota katsovat miehet ovat muutoinkin fyysisesti huonommassa kunnossa kuin verrokkinsa, kun taas miehet jotka eivät katsoneet televisiota juurikaan, käyttivät todennäköisimmin aikansa liikkumiseen ja olivat paremmassa kunnossa, mikä vaikuttaa sperman laatuun. 

Lue myös: Lisääntymiseen kehitteillä uskomaton apu: "Spermarobotti" auttaa siittiön perille

Lähde: Women's Health Magazine

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat