Kuva: Shutterstock

Nainen, pyyhi oikein vessakäynnin jälkeen - väärä tapa altistaa tulehduksille

02.07.2019 15:15 - Milena Raappana

Väärä pyyhkimistapa altistaa virtsatietulehdukselle.

Pyyhkiminen vessassa käynnin jälkeen luulisi olevan melko yksinkertainen toiminto, jota ei voi tehdä väärin. Uusi tutkimus kuitenkin väittää, että jopa kolmasosa brittinaisista pyyhkii takamuksensa väärin, mikä altistaa erilaisille infektioille.

Tap Warehouse -yrityksen tekemästä tutkimuksesta käy ilmi, että Britanniassa 31 prosenttia naisista pyyhkii vessassa käynnin jälkeen takaa eteenpäin eikä edestä taaksepäin. Lääkäri Luke Powlesin mukaan tämä voi olla vaarallista ja aiheuttaa virtsaputkeen tulehduksen.

- Naisilla peräaukko ja virtsaputki ovat lähellä toisiaan, joten parempi pyyhkimistapa on edestä taaksepäin. Muutoin peräaukon bakteerit voivat siirtyä virtsaputkeen ja aiheuttaa virtsatietulehduksen, Powles selittää.

Onneksi melkein 70 prosenttia naisista pyyhkii oikealla tavalla. Tutkimuksesta käy myös ilmi, että 66 prosenttia briteistä kurkkaa ulosteensa koostumusta ennen vessan vetämistä. Tämä on itseasiassa hyvä tapa pitää silmällä omaa terveydentilaansa. Koostumuksen lisäksi kannattaa varmistaa ulosteen väri.

- Jos uloste on muun väristä kuin ruskean vihertävää ja et ole syönyt mitään, mikä voisi värjätä sitä, voi se olla merkki ongelmista muualla kehossa, Powels kertoo.

Lue myös: Pöntöllä ei tulisi istua viittä minuuttia pidempään – vessatavat, jotka altistavat terveysongelmille

Lue myös: Naisen kysymys vessapaperin kulumisesta aiheutti somemyrskyn: "Luulen, että joku syö sitä"

Lähde: Metro.co.uk

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat