Kuva: Shutterstock

Hyvää vatsalle ja koko keholle: 3 terveellistä evästä, joita kannattaa aina löytyä kotoa

27.10.2019 09:15 - Karoliina Kotala

Omasta terveydestään ja hyvinvoinnistaan on helppo pitää huoli oikean ravinnon avulla.

Ruokakauppojen hyllyt notkuvat erilaista elintarviketarjontaa ja toisinaan voikin olla vaikea löytää ne itselle sopivat vaihtoehdot. Myös terveysruokaa on tarjolla montaa sorttia, mutta parhaimmat eväät ovat usein monelle jo tuttuja. Alla terveys- ja ravintoasiantuntijoiden valitsemat eväät, jotka kannattaa pitää osana omaa ruokavaliota:

Maustamaton jogurtti

Maustamaton jogurtti on mitä mainiointa evästä ja se pitää sisällään runsaasti maitohappobakteereja, jotka hellivät vatsaa. Se myös sisältää kalsiumia ja proteiinia. Vertaile tuotteita ja valitse vähäsokerisin versio.

Maapähkinävoi

Maapähkinävoin kohdalla on hyvä aina muistaa suosia sokeroimatonta versiota tai muuten kyseinen eväs on melkoinen sokeripommi. Sokeriton maapähkinävoi on tuhtia evästä ja se pitää sisällään proteiinia sekä runsaasti hyviä rasvoja.

Mustikat

Mustikat ovat tunnetusti todellista superruokaa, jotka ovat mitä mainioin lisä vaikkapa jogurtin sekaan välipalana. Mustikka on todellinen antioksidanttipommi, jonka tiedetään myös ehkäisevän kakkostyypin diabetekseen sairastumista. Eikä nykyisin tarvitse lähteä itse marjametsään, vaan mustikkaa saa ympäri vuoden kauppojen pakastealtaasta.

Lähde: Women’s Health Magazine

Lue myös: Millainen on täydellinen treeniviikko, jos haaveissa on kaunis ja terve keho? Personal trainer paljastaa

Kilpailut

Uusimmat