Isyydestä haaveilevat miehet: Sanokaa hyvästit makkaran syönnille - lue, miksi

11.08.2015 20:45 - Reetta Haverinen

Ruokavaliolla ja elintavoilla on yllättävän suuri vaikutus ihmisten hedelmällisyyteen. 

Ylipainon ja epäterveellisen ruokavalion on tiedetty jo pitkään vaikeuttavan lapsen saantia. Tuore tutkimus on kuitenkin paljastanut uutta tietoa dieetin vaikutuksesta miesten hedelmällisyyteen.

Amerikkalaistutkijoiden toteuttamasta testistä selvisi, että isyydestä haaveilevien miesten on parasta unohtaa ylenpalttinen pekonin ja makkaran mussutus. Sen sijaan perheenlisäyksen perään haaveilevien herrojen tulisi lisätä lautaselleen lihaleikkeleiden sijaan esimerkiksi kanaa.

Prosessoidut lihatuotteet eivät tee hyvää mieskunnolle

Tutkimukseen osallistui 141 pariskuntaa, jotka olivat käyneet läpi lapsettomuushoitoja. Isyydestä haaveilevat miehet pitivät kirjaa syömisistään hoitojaksojensa ajan. Tutkimustuloksista paljastui, että miehillä, jotka kuluttivat runsaasti prosessoituja lihatuotteita aina makkaroista pekoniin, oli 28 prosenttia heikompi mahdollisuus tulla isäksi kuin prosessoituja lihatuotteita vähemmän käyttävillä miehillä.

Kanaa vai makkaraa?

Tutkimuksista ilmeni, että miehet, jotka söivät runsaasti kananlihaa, paransivat isäksi tulemisen mahdollisuuksiaan jopa 13 prosentilla. Koska tutkimuksissa ei kartoitettu muuta kuin miesten ruokavaliota, tutkijat eivät voi täysin varmasti sanoa, onko lihan laadulla näin suuri vaikutus miesten hedelmällisyyteen.

Voi siis olla, että runsaasti kanaa syövien miesten elämäntavat poikkeavat muutoinkin muista miehistä niin, että se on vaikuttanut heidän siittiöidensä määrään ja laatuun positiivisesti.

Ruokavalio syyniin 

Tutkijat luulevat, että prosessoitujen lihatuotteiden korkeat rasva-arvot ja lisäaineet voivat hyvinkin vaikeuttaa lasten saantia. Hedelmällisyysasiantuntija Allan Pacey kehottaakin pariskuntien ennen kaikkea korjaamaan ruokavaliotaan parempaan suuntaan, jos vauvahaaveet ovat ajankohtaisia:

 -Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun prosessoitujen lihatuotteiden vaaroista mieskunnolle varoitellaan. Kehotankin kaikkia miehiä ja pariskuntia, jotka ravaavat lapsettomuushoidoissa, ennen kaikkea syömään terveellisesti, Pacey toteaa.

Lue myös: Hämmentävä uutuuskeksintö suojelee miehen spermaa

Lähde: Daily Mail 

Kilpailut

Uusimmat