Lisää energiaa työpäivään - yllättävä apu akupisteistä

19.09.2015 21:15 - Tiina Svensk

Ikivanhaa lääketiedettä voi hyödyntää myös ilman neuloja.

Ajatus akupunktiosta saattaa hirvittää useimpia neulojen takia. Vanhasta lääketieteestä voi hyötyä kuitenkin muillakin tavoin, sillä usein pelkkä akupisteiden painaminen riittää ja sopii myös itse tehtäväksi hoidoksi.

Energiaa työpäivään

Akupunktiopisteitä aktivoimalla voi helpottaa esimerkiksi stressiä tai ahdistusta. Niillä voi lisätä myös mielihyvän tunnetta tai kohottaa omaa energiatasoaan. Energisoivia pisteitä kehossa on useita, mutta jo muutaman avulla virkistät itseäsi väsymyksen iskiessä.

Akupisteitä kannattaa hieroa etu- ja keskisormella kolmen minuutin verran hitain, pyörivin liikkein. Vaihda liikkeen suuntaa, jotta piste saa aktivaatiota mahdollisimman monipuolisesti.

Kallonpohjan piste: Ensimmäinen energiaa antava piste löytyy kallonpohjasta, sormenpään mitan päästä selkärangasta. Hiero rangan viereistä pistettä hellästi etenkin, jos hartianseutusi on kireä.

Kämmenen piste: Kämmenen piste löytyy peukalon ja etusormen väliseltä pehmeältä alueelta. Piste saattaa olla usein jopa kosketusarka mutta sen aktivointi helpottaa myös päänsärkyyn ja migreeniin.

Jalkapohjan piste: Jalkapohjasta löytyy koko kehon heijastepisteet, joten jalkapohjasta löydät myös energisoivan pisteen. Pisteen löydät jalkapohjan keskeltä, päkiän alta.

Kuvalliset ohjeet pisteisiin löydät Prevention -sivulta täältä.


Lue myös: Keskisormen painelu vähentää kuukautiskipuja, pikkurilli pieruja - kokeile erikoista käsihierontaa

Lähde: Prevention

Kilpailut

Uusimmat